Портфель експортних акредитивів VAB Банку зріс від початку року на 40%

23 червня, 2010
Станом на 01.06.2010 р. портфель експортних акредитивів у балансі банку зріс від початку року на 40% і склав 258 млн доларів США. За роки присутності на міжнародному ринку документарних операцій VAB Банк зарекомендував себе як надійний і професійний партнер, чим і пояснюють у банку стрімкі темпи зростання портфеля.

Однією з основних передумов для досягнення таких результатів є також широка кореспондентська мережа фінансової установи, що налічує більше ніж 500 банків-кореспондентів у 70 країнах світу. За географією експортних акредитивів, відкритих на користь резидентів України, які є клієнтами VAB Банку, найбільша кількість цих документарних операцій в аналізований період припадає на Узбекистан, В'єтнам, Індію та Китай.

«Відновлення сприятливих економічних умов пожвавило й активізувало експортно орієнтований бізнес. Щодо поставок за кордон сьогодні український ринок найтісніше співпрацює з країнами азіатського регіону, підвищений інтерес до якого, звичайно ж, позначився і на структурі портфеля експортних акредитивів VAB Банку. За 2009-й і початок 2010 року тільки банки Китайської Народної Республіки відкрили на користь наших клієнтів 26 експортних акредитивів на загальну суму близько 20 млн доларів США. А ось за сумарними обсягами таких операцій у 2010 році у нас лідирує В'єтнам, з яким ми співпрацюємо з 2000 року. Найбільш активно сьогодні розвивається співробітництво у напрямку документарного бізнесу також з Азербайджаном, Сирією та Алжиром», – окреслює тенденції Начальник Управління документарного бізнесу VAB Банку Тетяна Синіцина.

У цілому, починаючи з 1998 року, за період роботи на ринку документарних операцій у VAB Банку на обслуговуванні перебувало понад 800 документарних експортних акредитивів.


Довiдкова iнформацiя
На фінансовому ринку країни Всеукраїнський Акціонерний Банк (VAB Банк) працює з 1992 року і, згідно з даними НБУ, входить до групи великих фінансових установ. Із жовтня 2006 року – у складі універсальної фінансової групи VAB Group. Регіональна мережа Банку представлена 150 відділеннями в Україні. Серед акціонерів VAB Банку – велика міжнародна компанія TBIF Financial Services B.V. (Амстердам, Нідерланди). Станом на 01.01.2010 р. регулятивний капітал Банку склав 1,195 млрд грн, обсяг чистих активів — 7,3 млрд грн.
SEo-Studio, СПД
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!