Адвокасі – шлях до конструктивного діалогу з владою та запорука розвитку малого та середнього підприємництва в Україні

30 травня, 2011
26 травня 2011 року у Києві пройшов заключний модуль навчальної програми з налагодження ефективного, постійного і професійного діалогу між бізнес спільнотою та державними структурами. Програму було розроблено та впроваджено Центром міжнародного приватного підприємництва (CIPE) для представників 30 бізнес асоціацій та 5 регіональних торгівельно-промислових палат з АР Крим.

Під час обговорення результатів семінару у форматі круглого столу учасники, зокрема, дійшли висновку, що переважна більшість підприємців в Україні є мало поінформованою щодо засобів та можливостей впливати на владу. Учасники погодились, що у питаннях, які безпосередньо стосуються діяльності малого та середнього бізнесу, потрібно діяти разом, забувши на деякий час про конкуренцію. Були наведені конкретні приклади, коли цілеспрямована та методична спільна діяльність асоціацій давала конкретні результати та впливала на рішення влади як у регіонах, так і на державному рівні. Так, на разі робоча група при Кабінеті Міністрів України, що займається підготовкою законопроекту щодо реформування спрощеної системи оподаткування, прийняла за основу підготовлений підприємцями проект.
«Наша організація прагне навчити підприємців, як правильно вести діалог з владою, адже демократичний та дипломатичний спосіб врегулювання спірних питань є значно більш прийнятним для підприємців, ніж акції протесту та чергові «майдани», — зазначила Наталія Баландіна, Голова Представництва Центру міжнародного приватного підприємництва в Україні.
«Керівники 35 бізнес об’єднань поглибили та систематизували знання з питань захисту та просування інтересів та прав своїх членів – малих та середніх підприємців, внутрішньої та зовнішньої комунікації. Вони представили напрацьовані під час тренінгу коаліційні плани дій по організації, координуванню та проведенню компаній адвокасі на регіональному, центральному та міжнародному рівнях. Ми щиро раді отримати позитивні відгуки від учасників програми та побачити конкретні приклади застосування отриманих знань на практиці», — резюмувала Наталія Баландіна.

Довідкова інформація:

Центр міжнародного приватного підприємництва (CIPE) зміцнює демократію в усьому світі через розвиток приватного підприємництва та ринкові реформи. CIPE — один з чотирьох головних інститутів Національного фонду розвитку демократії (США). З 1983 року CIPE працює з лідерами ділового співтовариства, політиками і журналістами, створюючи інститути громадянського суспільства, життєво необхідні для існування демократичного суспільства. Основні напрямки діяльності CIPE включають боротьбу з корупцією, підприємницькі об'єднання, представництво і захист інтересів членів, корпоративне управління, демократичне управління, доступ до інформації, тіньовий сектор і право власності, а також програми для жінок та молоді. www.cipe.org

Ще до реєстрації свого представництва в Києві в 2010 році, вже більше 10 років CIPE активно співпрацював в Україні з цілою низкою партнерів, серед яких були аналітичні центри, навчальні заклади та громадські організації, такі як Інститут власності і свободи, Український незалежний центр політичних досліджень, Міжнародний Інститут Бізнесу, тощо. Працюючи з цими організаціями, CIPE підтримував навчальні програми для торгівельно-промислових палат і бізнес асоціацій в різних регіонах України, а також брав участь у підготовці круглих столів і конференцій з важливих питань стратегічного розвитку підприємництва, проведених у Києві.
Наразі CIPE успішно впроваджує в Україні проект підтримки розвитку об’єднань підприємців для ефективного діалогу з владою та розвитку регіонів.
Cipe
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!