Борги мешканців Дніпропетровської області за використаний природний газ зросли до 43 мільйонів гривень

26 серпня, 2014

За7 місяців 2014 року борг мешканців Дніпропетровської області за використаний природний газ досяг більше 34 мільйонів гривень. А разом з боргами минулих років він становить 43 мільйони гривень. Погіршення рівня оплати за газ в першу чергу пов’язане з тим, що з 1 травня держава збільшила тарифи.

Зважаючи на складну соціально-економічну ситуацію в державі, ПАТ «Дніпропетровськгаз» рекомендує своїм клієнтам не накопичувати борги напередодні опалювального сезону. Якщо родина не має можливості оплатити борг у повному обсязі, наша компанія готова йти на зустріч, і в індивідуальному порядку розглядатиме можливість реструктуризації боргу. Також, малозабезпечені сім’ї можуть звернутись із відповідною заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації для отримання компенсації додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у тому числі, на газопостачання.

У разі несплати рахунків ПАТ «Дніпропетровськгаз» буде змушене відключати споживачів від газу, оскільки борги за газопостачання не погашаються. Боржники відмовляються від конструктивного діалогу. Їх звернення до компанії відбувається вже після того, як газопостачання припинене. Споживачі, які не оплачують вчасно рахунки за газ, повинні усвідомити, що ставлять під загрозу забезпечення області газом в опалювальний період, оскільки підприємство поставляє споживачам державний газ.

«Зокрема, відключення відбувається відповідно до Постанови КМУ від 09.12.99 №2246 «Про затвердження Правил надання населенню послуг з газопостачання»,- пояснює начальник управління реалізації природного газу Тетяна Соболь. – А процес відновлення газопостачання здійснюється лише після 100% оплати боргів за газ та виконання робіт, пов’язаних з припиненням та поновленням газопостачання».

Компанія сподівається на свідомість і відповідальність споживачів у питанні розрахунків. На сьогодні кращий рівень сплати за газ спостерігається у Новомосковському, Верхньодніпровському, Широківському та Петриківському районах Дніпропетровської області.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!