KSG Agro розпочав власну переробку олійних з подальшим експортом

16 червня, 2022

Про це Голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов заявив в інтерв‘ю канадській телерадіокомпанії CBC. 

Війна в Україні змушує агровиробників змінювати власні стратегії, шукаючи нові канали збуту агропродукції. Заблокованість морських портів України через військову агресію росії унеможливлює традиційні логістичні ланцюжки та експортні поставки зернової та олійної агропродукції. В цих умовах агрохолдинг KSG Agro розпочав переробку за давальницькою схемою ріпака та соняшника в Україні з метою експорту. При цьому, після доробки олії та фасування безпосередньо в ЄС холдинг буде експортувати продукцію, готову для споживання.

«Наші воєнні реалії підштовхують до пошуку нових стратегічних рішень, — розповідає Сергій Касьянов. — Так, ми прийняли рішення, що ріпак та соняшник підуть на переробку, оскільки продати таку продукцію за кордон у вигляді тої ж рослинної олії, готової для споживання за більш вигідною ціною більше шансів, ніж просто насіння соняшника».

За словами Сергія Касьянова, агрохолдинг вже уклав контракт з одним олієпереробним заводом в Україні. Наразі  ведуться перемовини з європейськими партнерами про доробку олії, її фасування  в ПЕТ-пляшки в країнах ЄС  — для подальшого збуту, як в ЄС, так і в інших країни світу.

З метою вирішення проблеми транспортування олії до ЄС KSG Agro  вже придбав у Турції флексітанки, які дозволять перевозити з їх допомогою у звичайних вантажівках до 22-24 тонн олії.

ДОСЬЄ

KSG Agro є одним з провідних агрохолдингів України, європейською інноваційною групою компаній, що працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. KSG Agro входить до складу Європейської Бізнес Асоціації (EBA), а також до Асоціації «Свиноводи України». Основною діяльністю холдингу є обробка землі та виробництво сільгоспкультур, а також свинарський бізнес, за який відповідає ТОВ «Стронг-Інвест». Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найперспективніші проєкти, насамперед свинарство, а також рослинництво.

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!