Агрохолдинг KSG Agro у 2024 р. реалізуватиме стратегію «мережецентричності»

22 січня, 2024

Агрохолдинг KSG Agro у 2024 р. реалізуватиме стратегію «мережецентричності». За словами голови Ради директорів холдингу Сергія Касьянова, суть нової стратегії полягає в тому, аби у воєнний період, що характеризується невизначеністю, використати принцип «мережецентричності», в основі якого  ефективна керованість в складних умовах та оптимальний розподіл ризиків.

«Ми вирішили перейти від однієї великої та вразливої локації до набагато безпечнішої та продуктивнішої «сітки», яка складається з різних локацій. Відповідно поголів’я свиней на головному майданчику на Дніпропетровщиніми потроху вирішили зменшувати,  одночасно збільшуючи його на інших фермах. Першою такою фермою став комплекс у с. Новорайську Херсонської області. Вибір локації був не випадковий, він дозволив намперейти від виробництва та постачання свинини до системних інвестицій, у тому числі й соціальних», — коментує Сергій Касьянов.

За його словами, разом із партнерами агрохолдингреконструювавсвинокомплекс, який на сьогодні є чи не єдиним свиногосподарством у деокупованій Херсонській та сусідній із нею Миколаївській областях. Наразі тут вжестворено 95 нових робочих місць. Підприємство та населений пункт підключені до альтернативних джерел прісної води, проблеми з якими виникли після руйнування російськими військами Каховської греблі. На даний моменту Новорайську утримується 3тис.свиноматок та вирощується щомісяця понад 6 тис.поросят, які вирушають на відгодівлю по всій Україні.

Сергій Касьянов: «Зрозуміло, щокількість свинарських об’єктів, які підходять для викупу чи оренди, обмежена. Їхній пошук, реконструкція, налагодження обладнання, системи виробництва та контролю, навчання персоналу – все це вимагає дуже великого терміну реалізації. Вихід знову підказала та сама «мережецентричність». Її довелося додумати до кінця та створити інноваційну бізнес-модель, за якою в українському свинарстві, наскільки менівідомо, ще ніхто ніколи не працював. Нова бізнес-модель не передбачає оренди чи викупу компанією виробничих майданчиків. На зміну їм приходить кооперація KSG Agro та фермерського колективу. Наш агрохолдинг постачає поросят та корми, а ферма забезпечує відгодівлю та ветеринарний контроль. Партнери ділять не лише ризики, а й прибуток, тож мотивовані на найвищий результат».

Пілотним проєктом для нової бізнес-моделі стало підприємство у Хмельницькій області. Тут одночасно дорощуватимуть до 115 кг близько 8 тисяч 25-кілограмових поросят. Збільшення числа таких партнерських проєктів дозволить підтримувати тварин у більш безпечних умовах та кращому стані здоров’я, ніж на великому комплексі. А це своєю чергою суттєво знижує витрати на лікування та профілактику захворювань.

«Такий формат бізнес-кооперації вже сподобався багатьом українським свинарям, оскільки його вигоди, пов’язані з диверсифікацією, зниженням витрат та ризиків цілком очевидні. Тим більше, що ми, окрім постачання поросят та кормів, надаємоповний консалтинговий супровід таких проєктів», — резюмує Сергій Касьянов.

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!