Bosch: новий погляд на трансмісійні технології

13 лютого, 2017

Штутгарт, Німеччина. – За оцінками Bosch, до 2025 року кількість гібридних авто та електромобілів сягне 20 млн. Саме електромобілі компанія вважає пріоритетним напрямком найближчого майбутнього. Тому компанія-постачальник технологій та послуг створює спеціальну робочу групу, яка буде займатися виключно цим напрямком. Вона стане частиною нового підрозділу Powertrain Solutions. Починаючи з 2018 року крім групи, що займається розробкою електромобілів, Powertrain Solutions також підпорядкує існуючі підрозділи бензинових та дизельних систем (Gasoline Systems та Diesel Systems). В результаті змін всі існуючі та нові клієнти Bosch незалежно від трансмісійної технології будуть користуватися послугами з одного джерела. Одночасно з розвитком електромобілів компанія планує активно вдосконалювати двигуни внутрішнього згорання. Передбачається, що до 2025 року окрім 20 млн нових гібридних авто та електромобілів на дорогах світу будуть їздити близько 85 млн нових транспортних засобів на бензині та дизельному паливі.

«Незалежно від технології – дизель, бензин чи електрика – компанія Bosch залишається інженерно-технологічним партнером номер один для автовиробників. Ми готові до стратегічного переходу до електромобілів, – говорить д-р Рольф Буландер, голова бізнес-сектора Мобільних Рішень (Mobility Solutions) та член Ради директорів Robert Bosch GmbH. – Не має значення, пальне чи електрику будуть обирати в майбутньому автомобілісти, Bosch продовжить очолювати галузь розробки трансмісій. Оскільки наразі залишається питанням, який тип трансмісії (чи їх комбінацій) буде переважати, ми обрали  двосторонній підхід і будемо продовжувати напрацьовувати досвід та знання в галузі електромобілей та двигунів внутрішнього згорання», – додає пан Буландер. Лідерська позиція на ринку трансмісій дозволяє компанії відігравати активну роль у формуванні змін в концепті електромобілів. В майбутньому новий підрозділ Powertrain Solutions презентує цілий ряд технологій, що зроблять поїздку з точки А в точку Б ефективнішою, економічно вигіднішою та екологічно безпечнішою. 

Значні інвестиції в інноваційні трансмісійні рішення

Щороку Bosch витрачає кілька мільярдів євро на подальше удосконалення трансмісій. Для досягнення прориву в розробці електромобілів, компанія щороку інвестує 400 млн євро в цю галузь. Більша частина цих коштів спрямована на дослідження та розробку акумуляторів. Компанія Bosch – єдиний у світі постачальник традиційних автомобільних компонентів, який працює з існуючими та створює майбутні технології збереження енергії. Компанія вже отримала більше 30 замовлень, пов’язаних з електромобілями, від міжнародних виробників. Близько 1800 експертів Bosch працюють над електромобілями майбутнього.

Стати ближчим до ринку та клієнтів

Мета створення підрозділу Powertrain Solutions – надати всім клієнтам, які працюють в сфері трансмісійних технологій, можливість отримувати максимальну підтримку з єдиного джерела. Більш того, Bosch стане частіше пропонувати комплексні рішення додатково до окремих компонентів. «Все частіше запити наших клієнтів виходять за рамки питань двигуна внутрішнього згоряння.  Саме ці швидкі зміни в напрямку електрифікації відіграватимуть ключову роль у формуванні нового підрозділу.  В процесі такого переходу ми будемо підтримувати клієнтів завдяки своїм знанням і технологіям», – коментує Буландер.

Стратегічно, діяльність Powertrain Solutions буде зосереджена на трьох основних сегментах: легкові та вантажні автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння з гібридними трансмісіями та електромобілі. І це створює ряд викликів. «В електромобільності та комерційному транспорті приховано колосальний потенціал. Коли мова йде про пасажирські автомобілі обладнані двигунами внутрішнього згорання, ми зосереджуємось на вдосконаленні економічності», – говорить пан Буландер. Всі системи трансмісій потребують технічних інновацій. Зрештою, лише компанії, які працюють над зниженням споживання пального та зменшенням шкідливих викидів, можуть розраховувати на конкурентноздатність в подальшій перспективі.

Зміни на ринку

У майбутньому компанія Bosch буде розвивати всі ці технології паралельно. Це дасть можливість швидко реагувати на зміни ринку у всіх галузях, що пов’язані з трансмісійними технологіями.  Немає сумнівів, що зрештою перемога буде за електромобілями. Проте зараз ми не можемо напевно прогнозувати, коли і як відбудеться цей перехід, і якої форми він набере.

Підрозділ Powertrain Solutions об’єднає 88 000 співробітників у більш ніж 60 містах в 25 країнах світу. Уже сьогодні успішно співпрацюють спеціалісти Gasoline Systems та Diesel Systems. В 2018 році у новому підрозділі робота піде ще інтенсивніше. Чисельність персоналу в результаті реорганізації практично не зміниться.

Деталі реорганізації будуть розроблені у тісній співпраці з представниками співробітників. Планується, що новий підрозділ та три його групи почнуть роботу на початку 2018 року.

Пономаренко Ольга Олександрівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!