Адаптивні евакуаційні вказівники від компанії Eaton спрямовують персонал і студентів Коледжу Нортгемптон подалі від небезпеки

25 січня, 2021

НОРТГЕМПТОН, ВЕЛИКА БРИТАНІЯ … Коледж Нортгемптон провів модернізацію наявної системи пожежної сигналізації на території великого навчального корпусу Booth Lane завдяки встановленню нових адаптивних евакуаційних вказівників з матричною технологією від компанії Eaton, які в надзвичайних ситуаціях спрямовують осіб у приміщеннях подалі від джерела небезпеки до безпечного виходу.

Навчальний корпус Booth Lane є найбільшим корпусом, який відвідує понад 4500 студентів. Це складна будівля з восьми блоків, кожен з яких має три поверхи, що разом утворюють один великий комплекс.
Пет Бреннан-Баррет, директор Коледжу Нортгемптон, сказав: «Корпус Booth Lane — це дуже складна будівля, на території якої часто перебувають тисячі осіб. Ми завжди дуже серйозно ставились до безпеки й продовжуємо ретельно обмірковувати, як можна безпечно евакуювати будівлю в надзвичайній ситуації. Ми дуже задоволені цією новою системою, яка забезпечує ще більший рівень безпеки наших студентів і персоналу».

Наявна адресна система пожежної сигналізації коледжу була встановлена більш ніж десять років тому, вона складається з головної пожежної панелі, що з’єднана з вісьмома локальними пожежними панелями у восьми блоках корпусу. Ці пожежні панелі другого рівня з’єднані з пристроями пожежної сигналізації, датчиками диму й евакуаційними вказівниками за допомогою шини з витої пари.

У випадку спрацьовування пожежної сигналізації в одній із частин корпусу пожежна панель цієї ділянки перемикала старі вказівники з підсвічуванням, які вказували шлях до відповідного блоку, змінюючи стрілку на вказівнику на червоний хрест, щоб візуально попередити про заборону входу до цієї ділянки. Решта вказівників залишалась незмінною, вказуючи людям шлях до безпечного місця.

На жаль, наявні вказівники з підсвічуванням були старими, і в коледжу виникли проблеми з пошуком запасних частин для них. Також після перемикання в режим інформування вони працювали від аварійних батарей, що більше не дозволяється законодавством. Унаслідок цього коледжу довелося шукати сучасні евакуаційні вказівники, які можна було би вбудувати в наявну систему та які мали б такий самий або кращий функціонал. Іншою умовою була вимога щодо тривалості монтажу, який потрібно було виконати потягом тритижневих канікул, коли на території корпусу немає людей.

Підрядна монтажна й електромонтажна компанія Thorn Electrical, яка співпрацює з гуртовим постачальником Midshires Electrical, вирішила випробувати нові евакуаційні вказівники з підсвічуванням з матричною технологією виробництва компанії Eaton. Застосувавши у вказівнику перемикальний контакт, команда виявила можливість зміни зображення стрілки на вказівнику на червоний хрест після надходження сигналу від пристрою пожежної сигналізації або датчика диму без жодних проблем.

Після випробування Thorn Electrical встановила 45 нових евакуаційних вказівників з підсвічуванням від Eaton по всій території корпусу в кожній з восьми зон. За допомогою витої пари й кабелів живлення, які залишились від старих вказівників, компанія встановила та перевірила всі вказівники за той короткий час, який їй було надано. Кожен вказівник має заднє світлодіодне підсвічування й обладнаний літій-іонною батареєю з регульованим часом роботи від одного до трьох годин на випадок переривання основного електроживлення, у них також передбачено просту діагностику несправностей і стану за допомогою двоколірного світлодіодного індикатора.

Коментар Джона Кертіса, регіонального менеджера Eaton з роботи з клієнтами: «Ми раді, що нам надали можливість допомогти Коледжу Нортгемптон. Вказівники розраховані на дуже тривалий період експлуатації, вони дуже помітні й вимагають мінімального технічного обслуговування».
Вказівники мають білий контрастний колір, який добре підсвічується. Яскравість підсвічування становить понад 1000 кд/м2. Це важливо для чіткого позначення маршрутів евакуації в деяких довгих коридорах та великих приміщеннях, які є в корпусі, особливо в умовах задимлення.

Завдяки світлодіодному підсвічуванню нова технологія заощаджує електроенергію для коледжу та вимагає мінімального технічного обслуговування порівняно зі старою системою, у якій використовувались флуоресцентні лампи. Передбачена можливість подальшої модернізації системи шляхом додавання модулів і кабелів передачі даних, що входять до комплекту системи CGLine+ від Eaton. Це дасть можливість проводити віддалене тестування евакуаційних указівників із підсвічуванням, не обходячи кожен з них, та отримувати чіткі повідомлення про зміну стану на ПК.
 

Мария Владимировна Шарнберг
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!