242,85 млн грн. отримали енергогенеруючі компанії завдяки погашенню боргів ПрАТ «Азот» перед ПАТ «Черкасиобленерго»

28 грудня, 2023

З кінця травня станом на 21 грудня 2023 р. ПАТ «Черкасиобленерго» отримало 242,85 млн грн. боргів від ПрАТ «Азот»,., як і передбачено графіком, що міститься в затверджених мирових угодах між підприємствами.Як повідомив Голова Правління «Черкасиобленерго» Олег Самчук, зі спеціальних рахунків кошти було спрямовано до ДП «Енергоринок» — в рамках погашення боргів, що утворилися в 2015-2016 рр.за часів попереднього керівництв ОСР. В свою чергу державне підприємство «Енергоринок» доправляє ці кошти на погашення боргів, що виникли до 1 липня 2019 р. перед електрогенеруючими компаніями, серед яких і державне підприємство «НАЕК «Енергоатом».

Як зазначив Олег Самчук, ці кошти як цього року, так і ті, що буде сплачувати «Азот» ще 2 років в загальному обсязі 1,8 млрд. грн., допоможуть почати вирішувати кризу неплатежів в  секторі електроенергетики.

Нагадаємо, що Згідно з умовами мирових угод, з метою повернення боргу в сумі 1,8 млрд. грн. ПрАТ «Азот» (Черкаси) з травня 2023 по квітень 2027 року зобов’язано виплачувати на користь ПАТ «Черкасиобленерго» 34,3 млн. грн щомісяця. Після покриття боргу перед ДП «Енергоринок» в сумі 602 млн. грн. та задоволення  вимог конкурсних кредиторів, кошти підуть на модернізацію електромереж регіону.

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!