«Хенкель» – офіційний партнер і донор гуманітарної допомоги української волонтерської P2P-платформи «СпівДія» для постраждалих в

22 червня, 2023

Компанія «Хенкель» в Україні отримала статус офіційного партнера української волонтерської платформи«СпівДія», котра координує запити щодо гуманітарної допомоги від людей і благодійних організацій і здійснює адресну доставку такої підтримки від донорів. Зараз через цю платформу компанія вже спрямовує перші пакети фінансової та гуманітарної допомоги мешканцям півдня України, які постраждали внаслідок затоплення через руйнування дамби Каховської ГЕС.

«Корпоративне волонтерство – невід’ємна складова культури та традицій «Хенкель». Багато наших колег стали до волонтерства буквально у перші години та дні повномасштабного вторгнення й отримали від компанії активну підтримку для реалізації гуманітарних ініціатив. Компанія Henkel – великий корпоративний волонтер і донор гуманітарної допомоги «СпівДії». Завдяки цій співпраці ми зможемо надати українцям ще більше допомоги задля запобігання гуманітарній катастрофі. Надати адресну підтримку людям, які постраждали від війни чи змушені покинути домівки у небезпечних регіонах і потребують допомоги», – прокоментувала здобуття статусу офіційного партнера платформи «СпівДія» президент компанії «Хенкель» в Україні Олена Єфремова-Курсік.

За час співпраці зі «СпівДією» компанія «Хенкель» підтримала десятки тисяч осіб, а такожорганізації та заклади соціальної інфраструктури, котрі залишали на сайті «СпівДії» запити на отримання допомоги. Вона надійшла до більш ніж 40 лікарень і реабілітаційних центрів, 19 дитячих закладів по всій Україні. Продукцію «Хенкель» отримали та продовжують отримувати понад 100 прихистків для внутрішньо переміщених осіб, якими опікується «СпівДія», вона надходить до 30 міських рад для поширення серед соціально вразливих верств населення та ВПО.

Понад 80 тисяч людей, які напряму звернулися по допомогу до «СпівДії», одержали підтримку від «Хенкель» через 22 регіональних хаби платформи у 22 областях України. Допомога від «Хенкель» надходить до постраждалих від війни й окупації Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Харківської, Миколаївської, Запорізької, Сумської, Одеської, Донецької, Херсонської й інших областей. Гуманітарні вантажі від «Хенкель» доправлені до областей, що стали прихистком для біженців: Волинської, Черкаської, Житомирської, Івано-Франківської, Полтавської, Львівської та Хмельницької.

Наразі продукція Henkelактивно спрямовується через хаби «СпівДії» Одещини та Миколаївщини до Херсонської та Миколаївської областей на допомогу постраждалим від наслідків затоплення через руйнування Каховської ГЕС.

Велику солідарність з українцями та прагнення допомогти їм у важкі часи виявили європейські підрозділи Henkel, зокрема з Австрії, Франції, Сербії, Болгарії й інших країн. Вони відвантажили до польського гуманітарного хаба Help Ukraine Center у містах Люблін і Хелм понад 140 тонн засобів для прання та миття посуду, гігієни, чищення та дезінфекції. Із Польщі продукція «Хенкель» надійшла на допомогу українцям через регіональні хаби «СпівДії». Лише через цю платформу європейські підрозділи Henkel надали Україні більш ніж 110 тисяч одиниць  засобів для прання, миття та дезінфекції, а також гігієнічних засобів. Загальний обсяг наданої українцям продукції від різних підрозділів Henkel через волонтерські рухи, фонди тощо перевищує 336 тис. одиниць.

Гуманітарну підтримку отримували постійні партнери «Хенкель»: 9 фондів і гуманітарних організацій, серед яких «Життєлюб», «Таблеточки», «Твоя опора», «Волонтерська сотня» та інші.

Масштаб гуманітарної підтримки від Henkel та її українських бізнесів, яка включає фінансові пожертви та передання продукції, становить понад 303 млн грн. Загальний пакет заходів солідарності з Україною від Henkel та її українських бізнесів перевищує 6 мільйонів євро.

Компанія Henkel та її українські бізнеси одними із перших глобальних компаній розгорнули проєкти гуманітарної підтримки для України з 24 лютого 2022 року. Перший пакет допомоги компанія затвердила менш ніж за 48 годин з моменту вторгнення російських військ на територію України.

У квітні 2022 року Henkelоднією із перших міжнародних компаній ухвалив рішення припинити бізнес на російському ринку. Після інтенсивної роботи для досягнення цього результату в квітні 2023 року була укладена угода з продажу російського бізнесу, яка дозволила  Henkelстати однією з перших міжнародних компаній у своєму бізнес-сегменті, котра припинила діяльність на російському ринку. Такі дії підтверджують послідовність Henkelі рішучість компанії у виконанні взятих на себе зобов’язань.

+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!