Агрохолдингу KSG Agro поновлено рейтинг uaА+ рейтинговою агенцією «Експерт-Рейтинг»

3 серпня, 2023

Агрохолдингу KSG Agro, незважаючи на широкомасштабну агресію рф та складну ситуацію в українському агросекторі, поновлено рейтинг за національною шкалою на рівні uaА+ (рейтинг за міжнародною шкалою Агентства на рівні ВВВ) рейтинговою агенцією «Експерт-Рейтинг» (http://www.expert-rating.com/rus/rating-list_individualnye_reitingi_promyshlennye_kompanii_ksg_agro_s.a._ponovleno_reiting_ksg_agro_s.a./). Про це повідомила пресслужба агрохолдингу.

Рейтинговий комітет РА «Експерт-Рейтинг», незважаючи на широкомасштабну агресію рф та складну ситуацію в українському агросекторі, поновив довгостроковий кредитний рейтинг KSG Agro за національною шкалою на рівні uaА+ (рейтинг за міжнародною шкалою Агентства на рівні ВВВ) (http://www.expert-rating.com/rus/rating-list_individualnye_reitingi_promyshlennye_kompanii_ksg_agro_s.a._ponovleno_reiting_ksg_agro_s.a./). Це означає, що позичальник  або окремий борговий інструмент з рейтингом uaА характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Агенція присвоїла кредитний рейтинг на основі аналізу даних консолідованої звітності KSG Agro за перший квартал 2023 року.

Експерти «Експерт-Рейтингу» зазначають, що переважну частку в структурі довгострокових зобов’язань KSG Agro на 31.03.2023 року займали довгострокові кредити, обсяг яких в аналізованому періоді знизився на 7,59% до $24 млн. При цьому  обсяг отриманих KSG Agro короткострокових кредитів з 31.03.2022 по 31.03.2023 року зменшився на 21,97% і склав $2,67 млн.

Обсяги реалізації продукції холдингу в аналізованому періоді істотно зросли: дохід від реалізації за перший квартал 2023 року порівняно з першим кварталом 2022 року виріс на 44,52% і склав $5,12 млн. Таке суттєве зростання відбулось за рахунок збільшення експорту зернових культур в першому кварталі 2023 року. Істотне зростання обсягів реалізації KSG Agro відобразилось на відповідних показниках рентабельності.

Аналіз консолідованої фінансової звітності KSG Agro експертами агенції показав, що показник EBITDA за підсумками першого кварталу 2023 року порівняно з першим кварталом 2022 роком виріс на 22,90% до $1,87 млн, а співвідношення між сумою EBITDA за перший квартал 2023 року та обсягом кредитів станом на 31.03.2023 року виросло порівняно з минулорічним показником на 1,72 п.п. до 7,08%, що позитивно оцінюється агенцією.

Агенція зазначає, що з початку російського вторгнення в безпосередній близькості від активів Агрохолдингу бойових дій не відбувалося. Також вони не постраждали від повені внаслідок підриву рф греблі Каховської ГЕС та мають альтернативні джерела водопостачання. Як і в минулому році, у першому кварталі 2023 року KSG Agro використовував більше власного зерна для виробництва кормів замість їх закупівлі, що зменшувало залежність холдингу від зовнішніх постачальників кормових компонентів під час війни. 

«Компанія успішно завершила весняну посівну кампанію і керівництво KSG Agro не очікує суттєвих перебоїв в своєму виробничому циклі та значимого негативного впливу російського вторгнення на господарську діяльність в найближчому майбутньому. Агенція відзначає збільшення обсягів реалізації продукції та показників ефективності холдингу, а також зростання співвідношення між EBITDA та кредитами», — йдеться у звіті РА «Експерт-Рейтинг».

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!