Середня ціна на свиней в Україні зросла на 8,4%, - експерт KSG Agro

2 квітня, 2024

Середня ціна на живих свиней в Україні в останні дні березня зросла на 8,4% до 58-60 грн.\кг. Після зниження на 11% попереднього тижня. Про це повідомила пресслужба KSG Agro з посиланням на комерційного директора холдингу Євгена Бадогіна. 

За даними Асоціації «Свинарі України» (АСУ), ще наприкінці другої декади березня ціни на живець знизилися на 11%, що пояснюється ослабленою реалізацією за всіма каналами збуту внаслідок напруженої ситуації в регіонах, які постраждали від нещодавніх обстрілів. «Хоча переважна частина операторів працювала планово, окремі заготівельники були змушені зменшити обсяги закупівлі, інші — відзначали посилення конкуренції між постачальниками охолодженої свинини», — так пояснювали тодішню цінову динаміку в АСУ.

Проте вже 29 березня  ціновий тренд розвернувся – в  кінці березня ситуація змінилася: ціни пішли вгору та зросли на 8,4% — до 58-60 грн./кг. 

«Певна волатильність ринку у другій половині березня була дійсно викликана інтенсивними обстрілами агресора на Сході країни. Проте, в найближчі тижні ми очікуємо традиційного підвищення цін з початком весняно-літнього сезону та наближенням Великодня, коли попит зростає»,- коментує комерційний директор KSG Agro Євген Бадогін.

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!