«Кредобанку» присвоєно кредитний рейтинг на рівні uaAA

17 грудня, 2013

При визначенні рейтингів РА «Стандарт-Рейтинг» взяло до уваги багаторічний досвід роботи банку, його частку на ринку та клієнтську базу, міцні позиції на банківському ринку та особливо сильні позиції у західних областях України, а також те, що «Кредобанк» є банком із найбільшою польською інвестицією у банківську установу України – у структурі акціонерного капіталу банку інвестиції стратегічного акціонера PKOBankPolskiS.A. складають 99,6%. Також було враховано те, що «Кредобанк» увійшов у четвертий квартал 2013 року із помітним запасом нормативів капіталу. Зокрема, норматив адекватності регулятивного капіталу (Н2) станом на 1 жовтня виконувався із запасом 4,43 п.п. Норматив співвідношення регулятивного капіталу до сукупних активів банку (Н3) станом на 1 жовтня виконувався із запасом 3,01 п.п., а регулятивний капітал Банку за 9 місяців 2013 року збільшився на 1,91%.

Агентство наголошує, що одним із ключових факторів, який впливає на кредитний рейтинг ПАТ «Кредобанк», є високий рівень зовнішньої підтримки від стратегічного акціонера банку — PKO Bank Polskі S.A., що є найбільшим банком Польщі з державним капіталом та лідером банківського ринку країни. На думку РА «Стандарт-Рейтинг», рівень підтримки акціонера у минулому було не раз доведено на практиці, а сам PKO Bank Polskі SA був віднесений агентством до категорії банків з активним ринком акцій, діяльність яких частково контролюється державою.

 «Присвоєння «Кредобанку» високих рейтингів за національною шкалою вкотре підтверджує надійність банку та його високу спроможність виконувати всі зобов’язання перед клієнтами, вкладниками та партнерами, – говорить голова правління ПАТ «Кредобанк» Дмитро Крепак.  – «Кредобанк» має постійну підтримку з боку стратегічного акціонера – найбільшого банку Польщі PKOBankPolskiS.A., що за весь період роботи в Україні інвестував у банк понад 270 мільйонів доларів. Зокрема, у грудні цього року «Кредобанк» отримав від акціонера додаткову фінансову підтримку в еквіваленті 170 мільйонів гривень».

З повною версією рейтингового дослідження банку можна ознайомитись тут

"Кредобанк", ПАТ
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!