M.E.Doc під захистом СЦ кібербезпеки СБУ

11 липня, 2018

Життя в інформаційній ері цифрових технологій та комунікацій несе в собі нові загрози, а саме кібератаки. Тому сьогодні перед усім світом постає питання пошуку ефективних та дієвих систем захисту інформації та IT-інфраструктури.

Усвідомлюючи всю відповідальність перед користувачами програми M.E.Doc, розробники цієї програми впроваджують надсучасні та інноваційні рішення для захисту свого продукту. Досвід боротьби з кіберзлочинністю показав, що жодна країна не здатна впоратися з цією проблемою самотужки. Успіх можуть гарантувати тільки спільні дії як державних, так і комерційних структур.

Результатом такої синергії став Меморандум, який Служба безпеки України підписала з компанією Lіnkos Group з метою розвитку ефективної системи кібербезпеки держави. Ця компанія є національним розробником програм для управління підприємством. Портфель Lіnkos Group включає в себе такі бренди як: M.E.Doc, СОТА, АЦСК «Україна», Звіт Корпорація, FlyDoc,ISpro, ПТАХ, Твій Час.

В рамках Меморандуму Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки СБУ підключив Lіnkos Group до платформи MISP-UA.  Ця платформа широко використовується в усьому світі, відповідає міжнародним стандартам ЄС та НАТО, застосовується основними міжнародними суб’єктами у сфері кібербезпеки NATO NCI Agency, FIRST, CIRCL, CiviCERT тощо. 

MISP-UA виконує функцію інформаційного щитав режимі реального часу, що знаходиться попереду IT-інфраструктури компанії та забезпечує не лише захист, а й протидію, реакцію і нейтралізацію кіберінцидентів. Ця платформа є сенсором кіберзагроз. Вона працює з 59 світовими каналами, що ведуть постійний обмін інформацією про кіберподії, має саме актуальне наповнення бази ідентифікаторів компрометації.  Постійно оновлюється та наповнює світові системи захисту інформації даними про підозрілу поведінку інформаційних систем. Проводить аудит та аналіз, що здатні передбачити шляхи атаки та загрози.

Наразі активна співпраця комерційних компаній з державними органами позитивно впливатиме на спроможність посилення протидії кіберзагрозам як для бізнесу, так і держави в цілому.

Сапалева Оксана
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!