PR на аграрному ринку: підсумки опитування

Компанією Publicity Creating було проведено телефонне опитування представників компаній-операторів аграрного ринку України. В опитуванні взяли участь представники понад 150 компаній. Основні запитання анкети стосувались використання PR-інструментів у комплексі маркетингових комунікацій, обсягів бюджетів, що виділяються на PR-діяльність, а також співпраці із спеціалізованими агенціями.
За результатами опитування, абсолютна більшість компаній протягом останнього року використовували PR-інструменти у своїй діяльності – 89% опитаних.

Серед найбільш ефективних, на думку респондентів, інструментів PR, зокрема, були названі: участь у спеціалізованих виставках і конференціях, розміщення піар-матеріалів (статті, новини) в Інтернеті, прес-релізи, проведення власних піар-заходів для партнерів і клієнтів, тощо. Більшість опитаних представників компаній схиляються до думки, що найбільш ефективним є комплекс інструментів, активностей та заходів, а не якісь окремі з них.
На запитання анкети «Який PR-бюджет Ви вважаєте достатнім для просування компанії, що входить в ТОП-10 Вашого ринку (на період 6-12 місяців)», були отримані наступні відповіді:
• До 150 тис. грн. – 26%
• Від 151 до 500 тис. грн.- 55%
• Понад 500 тис. грн. – 19%

Щодо залучення спеціалізованих зовнішніх структур до розробки та проведення комплексних PR-програм та окремих PR-активностей, то понад 60% респондентів з тих, хто використовує PR-інструменти у своїй діяльності, практикують комбіновану схему: частину робіт
Контактні дані недоступні, оскільки термін актуальності оголошення минув.

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!