Який мед можна вважати натуральним - думка експерта

Натуральні продукти стають все більш популярними в Україні, але найчастіше чіткі критерії, за якими той чи інший продукт можна віднести до натуральних - відсутні. Про те, який мед є натуральним, ми поцікавилися у експертів.
«Натуральний мед повинен відповідати трьом основним критеріям. По-перше, він створений на 100% бджолами, по-друге, на 100% з нектару квітів (якщо ми говоримо про квітковому меді, а не про падевому), і по-третє, не наражатися на ніякої додаткової обробки, перш за все - термічної », - зазначає Руслана Плис, консультант Інтернет-магазину« знатних Мед ».
Іншими словами, саме бджоли повинні зібрати нектар, переробити його в вулику, скласти в стільники і запечатати. Також мед не може бути піддано обробці - в тому числі, пастеризації, декрісталлізаціі, змішуванню, внесення будь-яких добавок і т.д. До речі, на Заході такий мед називають RAW HONEY ( «сирий», тобто необроблений, мед) і обов'язково вказують це на етикетках.
Що стосується екологічності, то це більш широке поняття, яке зачіпає екологічну ситуацію безпосередньо в місцях збору меду (медоносних базу), в тому числі - способи обробки полів та інших насаджень поблизу від пасіки. Експерти ТМ «знатних Мед» відзначають, що в радіусі 7-10 км не повинно бути ніяких промислових підприємств або інших об'єктів, які можуть негативно впливати на флору або на бджіл, а поля, луки, ліс - не повинні оброблятися шкідливими хімічними речовинами.
Контактні дані недоступні, оскільки термін актуальності оголошення минув.

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!