Український ринок PR: фактори зростання

Роль Public Relations для сталого розвитку бізнесу важко переоцінити, і вона особливо зростає в кризові періоди, оскільки в умовах постійних змін і невизначеності PR дозволяє акцентувати увагу цільових аудиторій на значущих перевагах компанії та бренду, заручитися підтримкою і лояльністю різних груп громадськості. Актуальні тенденції та проблеми ринку PR обговорювали експерти 18 листопада 2019 р., під час прес-конференції, що відбулася у прес-центрі «УНІАН».
Незважаючи на складну ситуацію в економіці і політичні потрясіння, український ринок PR продовжує розвиватися. Ринок практично не зростав в період 2014-2017 р.р., але в останні 2 роки намітилася тенденція до зростання (за оцінками ВРК, в межах 10% в рік).
Згідно даних Всеукраїнської рекламної коаліції, за підсумками 2018 року український ринок PR оцінюється в обсязі 900 млн. грн. За оцінками Publicity Creating, на даний момент до 40% (360 млн. грн.) Загального обсягу ринку займають піар-послуги для комерційних підприємств. Що стосується ринку PR-послуг для В2В компаній, то за оцінками Publicity Creating, він займає не менше 15% від загального обсягу PR ринку для комерційних структур (тобто, більше 50 млн. грн).
Валерій Курейко, директор Publicity Creating, відзначив: «Ключовою перевагою самих Public Relations в комерційному секторі є те, що даний вид комунікацій активно сприяє отриманню маркетингового результату, більше того - при грамотному підході, може бути локомотивом і рушійною силою розвитку бізнесу».
Контактні дані недоступні, оскільки термін актуальності оголошення минув.

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!