Скільки меду споживають в Україні та як змінився попит на мед після введення карантинних заходів

В Україні середнє споживання меду на душу населення складає близько 1 кг на рік. Мало це чи багато? Наприклад, у Греції і Словенії споживання меду на душу населення складає 1,5 кг, а у Німеччині та Швейцарії — 1,3 кг на рік. Проте, вказані країни не є провідними виробниками меду, як Україна.
“Насправді 1 кг на рік — не так багато. Якщо виходити із рекомендованої добової норми, яка складає 1-2 столові ложки для дорослого, то 1 кг можна спожити менше ніж за 2 місяці, а за рік обсяг споживання складе 10-12 літрів на одну дорослу людину”, - вважає Валерій Курейко, бджоляр та співвласник ТМ “Знатний Мед”.
Як відомо, споживання меду в Україні має сезонний характер — мед переважно сприймають як “ліки”, а про зміцнення імунітету згадують зазвичай взимку та на початку весни. В той час як максимальну користь для організму можна отримати за умови регулярного споживання натурального меду.
Після загострення епідеміологічної ситуації у Європі та введення в Україні низки обмежувальних карантинних заходів, спостерігається зростання попиту на мед та продукти бджільництва, насамперед, пилок та прополіс, а також забрус. Споживачі поспішають придбати мед для себе та близьких, адже з кожним весняним тижнем у бджолярів його стає все менше, а мед нового сезону з'явиться на ринку не раніше червня.
“Логічно, що у ситуації, яка склалася, люди звернулися до перевірених віками засобів зміцнення та підтримки імунітету — до них традиційно відносять бджолиний мед.
Контактні дані недоступні, оскільки термін актуальності оголошення минув.

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!