Як змінилася структура PR-послуг за останні 20 років

Як відомо, комплексні PR-програми включають в себе цілий ряд піар-інструментів, так само просування в сфері Public Relations має досить широкий спектр піар-послуг, що надаються PR-агентствами. Фахівці Publicity Creating, виходячи зі свого досвіду реалізації середньострокових і довгострокових програм, проаналізували, як змінилась структура PR в Україні за останні 20 років: які PR-інструменти сьогодні використовуються більше, а які менше, в порівнянні з початком 2000-х років.
На початку 2000-х в структурі PR піар-матеріали в ЗМІ займали 45 - 50% (левова частка це публікацій - в друкованій пресі), прес-заходи - 25-30%, і корпоративні PR-заходи – 15 - 20%. Розробку і стратегічний консалтинг складали 3-5%.
Сьогодні структура PR-інструментів, істотно змінилася. Близько 35% складають піар-матеріали в ЗМІ (з них понад 90% - онлайн-ЗМІ), прес-заходи - до 15%, digital PR - близько 17%, розробка стратегічних продуктів - до 20%, корпоративні заходи - близько 13% .
«Зміни у списку затребуваних PR-інструментів спричинили за собою аналогічні зміни в структурі послуг, які надають клієнтам PR-агентства. Кількісно, ​​найбільше зростання показали стратегічні комунікації та digital PR, але з урахуванням того, що на даний момент в digital PR обмежується тільки створенням контенту, можна зробити висновок, що якісно за останні два десятки років максимально виріс тільки стратегічний PR. Цей інструмент сьогодні дійсно затребуваний, особливо в секторі В2В", - зазначив Валерій Курейко,
Контактні дані недоступні, оскільки термін актуальності оголошення минув.

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!