В Україні починається сезон збору квіткового пилку

У квітні пасічники починають збір пилку - цей продукт бджільництва займає друге місце за обсягом продажів після меду.
«Основні рослини-пилконоси на початку весни - це кленові, вербові, а також кульбаба. Бджолам пилок в цей період потрібен, головним чином, для годування розплоду», - розповідає Валерій Курейко, бджоляр і співвласник ТМ «Знатний Мед».
Експерт зазначає, що бджоли приносять пилок протягом усього бджільницького сезону, навіть у вересні. Тому збір пилку може стати додатковим джерелом доходу для пасіки. Адже вартість натурального пилку в 2 рази вище від меду.
«Обсяг сухого пилку, який можна зібрати з однієї бджолосім'ї становить до 1,5-2 кг на тиждень, тобто 25-30 кг за сезон», - зазначає Валерій Курейко.
Квітковий пилок є унікальним продуктом, який містить понад 250 корисних речовин: вітаміни, амінокислоти, ферменти, мікроелементи. Наприклад, амінокислот пилок містить до 13% - це в 5-7 разів більше, ніж в будь-яких інших продуктах, багатих на амінокислоти. Ось чому пилок дуже популярний засіб від весняного авітамінозу. Крім того, пилок сприяє виведенню шкідливого холестерину, зміцнює стінки судин, стимулює імунну систему, сприяє відновленню клітин і покращує обмін речовин. Цей продукт корисний для людей будь-якого віку, в тому числі при заняттях спортом і фітнесом. Пилок рекомендують вживати щодня по 1-2 чайні ложки (якщо немає алергії на квітковий пилок).
Контактні дані недоступні, оскільки термін актуальності оголошення минув.

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!