Підсумки зимівлі бджіл

До завершення зимівлі бджіл, коли середньодобова температура встановиться на рівні 14 градусів Цельсія і вище, залишилось менше місяця, і вже можна підбивати підсумки.

“Погодні гойдалки від 5-7 градусів тепла до 20-25 градусів морозу у січні і потів у лютому місяці зменшили кількість бджолосімей, що перезимували, на 20-25% у різних регіонах країни. Іншими словами, зимівлю не можна назвати дуже вдалою”, - каже Валерій Курейко, бджоляр та співвласник Садиби “Знатний Мед”.

В той же час, українські кліматологи не радують пасічників своїми прогнозами на перші два місяці весни: погодні гойдалки зберігатимуться, стійке тепло можна очікувати не раніше 20-их чисел квітня.

«Це вплине на цвітіння перших пилконосів та медоносів, що, у свою чергу, вплине на швидкість розвитку бджолосімей. Усі пам'ятають холодний та дощовий травень 2020 року, який фактично не дав отримати весняні меди і змусив екстренно підгодовувати бджіл”, - відзначає Валерій Курейко.

Але якщо літо буде прохолодним, ніж у попередні роки (а до цього схиляються багато синоптиків у своїх прогнозамх), то, на думку В.Курейко, це дозволить збільшити збір меду, пилку і перги, як мінімум на 30-40% до результатів попереднього року.

За додатковою інформацією та актуальними коментарями експертів, будь ласка, звертайтеся:

Tel +38 (099) 417 52 48, e-mail - [email protected] , сайт - www.znatnymed.com
Контактні дані недоступні, оскільки термін актуальності оголошення минув.

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!