Нарбут і Ахматова: українське коріння акмеїзму

14 квітня 1888 р. народився письменник, поет-акмеїст і редактор - Володимир Іванович Нарбут. Сучасник і колега Осипа Мандельштама та Анни Ахматової – Володимир Нарбут, прожив яскраві 50 років та помер за загадкових обставин. З нагоди річниці ми розповідаємо про факти з життя та творчості поета.
Батьківщина Володимира Нарбута - Чернігівщина. Там він народився в сім’ї збіднілого дворянина. Крім Володимира, в родині було ще 9 дітей.

Зокрема, старший брат – Георгій Нарбут, відомий український художник-графік, автор перших українських поштових марок та державного герба-тризубця. Георгій оформлював майже всі віршові збірки свого молодшого брата. 9-го березня Україна відзначала 135 річницю з його Дня Народження. З цієї нагоди бренд HVILINA створив лімітовану колекцію наручних годинників ручної збірки, присвячену його роботам – HVILINA Narbut.

Разом з братом поет Володимир Нарбут закінчив Глухівську гімназію і вступив до Петербурзького університету, де і почав писати вірші.
Студентом Нарбут очолив відділ поезії студентського журналу “Gaudeamus”. Під його керівництвом в журналі були надруковані перші роботи Анни Ахматової, Максиміліана Волошина та Валерія Брюсова.
Проте гроші для друку доводилося шукати самостійно. Відомо, що студенту Нарбуту вдалося вмовити спонсорувати видання Олександра Блока, який на той час вже був поважним, визнаним поетом.
Згодом Нарбут став одним з шести безперечних легендарних акмеїстів спілки «Цех поетів», разом з Гумільовим, Городецьким, Ахматовою
Контактні дані недоступні, оскільки термін актуальності оголошення минув.

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!