Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Національна сервісна служба минулого тижня відзвітувала про наявність у регіонах близько 5 тис. «пакунків малюка» у натуральній формі (при народжуваності 25 тис дітей на місяць). При цьому, НССУ не уточнює, що у більшості регіонів України, включаючи найбільші міста Київ, Харків, Дніпро, «пакунки малюка» у пологових не видають вже майже місяць. Для поповнення залишків «пакунків малюка» задля їх видачі без затримок згідно закону має бути проведено тендер через систему ПроЗорро.
28 квітня 2021 року в електронній системі ПроЗорро оголошено закупівлю більше 100 тис «бебі боксів» для доставки матусям у пологових відділеннях у 2021 році. Право на проведення тендеру отримали ДП «Українські спеціальні системи» (далі - ДП «УСС»), які до цього часу спеціалізувалися виключно на закупівлях комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення. Замовником закупівель у ДП «УСС» виступає Міністерство соціальної політики України.
Вказана закупівля у тому вигляді, в якому вона оголошена, несе великі ризики зриву поставок «Пакунків малюка» у 2021 році.
Зокрема, замовником та закупівельною організацією не було проведено відкритого обговорення тендерної документації та технічного завдання, не було проведено консультацій з експертами ПроЗорро та бізнесом, у зв’язку з чим технічні умови предмету закупівлі – вмісту «пакунків малюка» - дають можливості для постачання неякісних дитячих товарів. А вимоги тендерної документації не містять жодних запобіжників від недобросовісної конкуренції та так званог
Контактні дані недоступні, оскільки термін актуальності оголошення минув.

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!