Від пласкої Землі до теорії відносності Ейнштейна: нова колекція годинників від компанії HVILINA

З давніх часів люди дивилися на зірки в спробах зрозуміти, як влаштований Всесвіт. Від великої кількості міфів і легенд до теорії відносності Ейнштейна. Більш ніж за 2000 років людство прийшло від теорії пласкої Землі та геоцентричної моделі до сучасного уявлення про будову Всесвіту, відправило людину в космос, досягнуло Місяця й починає підкорювати Марс.
Колекція HVILINA UNIVERSUM натхненна романтизмом космічних подорожей і присвячена завзятості й неймовірній винахідливості людини в пошуках істини. У цій колекції команда годинникової мануфактури спробувала відобразити перехід від бачення давніх астрономів та філософів до сучасних досягнень космонавтики й астрономії, який показує, наскільки сильно змінилося розуміння будови світу, що нас оточує.

За основу концепції, що відображає уявлення древніх про Всесвіт, була взята геоцентрична система світу. Ця теорія була широко поширена в античності й стверджувала, що в центрі Всесвіту – планета Земля, навколо неї обертаються об’єкти Сонячної системи разом із Сонцем, а за Сонячною системою розташована «сфера нерухомих зірок» - усі інші світила, які могла бачити людина на зоряному небі. Ця теорія була основою античної й середньовічної астрономії та космології.
Одним із найбільш ранніх зображень зоряної карти, що представляє геоцентричну систему світу й зберіглося до нашого часу, є рукопис, датований IX сторіччям.

Макробій, Коментар на Сон Сціпіона, рукопис IX сторіччя
У центрі на ньому зображена планета Земля, далі розташован
Контактні дані недоступні, оскільки термін актуальності оголошення минув.

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!