Компанія «Агро Інвест Україна MK Group» провела урочисте відкриття сучасного елеваторного комплексу в місті Яготині, Київської області.

3 жовтня, 2011
Компанія Агро Інвест Україна, дочірня компанія сербської аграрної компанії MK Group, одне з найбільш успішних сільськогосподарських підприємств в Україні, сьогодні офіційно відкрила та ввела в експлуатацію новий елеваторний комплекс в місті Яготин, Київська область, Україна.

У підготовку, будівництво й експлуатацію цього елеваторного комплексу МК Group вклала близько $ 20 млн., з яких $ 14 млн. забезпечено прямим кредитом від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Урочисте відкриття елеватору відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Сербія в Україні пан Душан Лазич, міністр економіки Республіки Сербії пан Небойша Чирич, голова державної адміністрації Київської області Анатолій Йосипович Присяжнюк, високопоставлені урядовці, представники бізнесових кіл, сільськогосподарських структур з України, Сербії, Польщі, а також численні журналісти з Сербії та України.

За п'ять років діяльності, компанія Агро Інвест Україна МК Group досягла значних результатів у сільськогосподарському секторі. Урожайність основних сільськогосподарських культур була збільшена від 2 до 5 разів. Приведено до ладу тисячі гектарів землі, які не оброблялися до 15 років, так що валовий збір зернових із загальної площі посівів, порівняно з 2005 роком, збільшився майже в 5 разів.

Протягом цього періоду компанія МК Group інвестувала в свій український проект близько 60 млн. доларів США. Здебільшого гроші були вкладені в устаткування і найсучаснішу механізацію, в об’єкти та логістичні центри (близько $ 40 млн.), а решта в оборотний капітал. Лише в мінеральні добрива компанія інвестує щорічно до 7 мільйонів доларів.

Проте найбільшим капітальним проектом компанії Агро Інвест Україна МК Group став елеваторний комплекс в місті Яготин, Київська область. Основною метою цього проекту є забезпечення належної матеріально-технічної підтримки очікуваного збільшення валу зерна, через удосконалення технологій та підвищення врожайності.

Одним з основних партнерів проекту, а також кредиторів МК Group в Україні є ЄБРР.
Успішне співробітництво з Європейським банком реконструкції та розвитку в рамках проекту будівництва елеватора в місті Яготин є кращим прикладом кредитного рейтингу компанії Агро Інвест Україна MK Групи.
Після аналізу діяльності компанії, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив кредит в розмірі 10 млн. і став партнером у будівництві першої логістичної бази в Україні – сучасного елеваторного комплексу, який дає можливість одночасно зберігати до 113 тисяч тонн зерна.

Сучасне обладнання для сучасного елеваторного комплексу поставила компанія Арай з Польщі, виконавши і монтажні роботи.

«Елеваторний комплекс компанії «Агро Інвест Україна» — це один з найсучасніших та прогресивніших промислових об’єктів такого типу в Україні, важлива інвестиція у стратегічну галузь економіки України – сільське господарство, — розповідає Желько Ерцег, Голова Наглядової ради «Агро Інвест Україна», топ-менеджер MK Group. — Інвестиційний проект нашої компанії в Україну — просто відмінний показник сили і зрілості МК Group, яка здатна накопичені знання, досвід та технології застосовувати в такому серйозному і великому проекті і тим самим вийти за кордони Сербії, щоб на міжнародному рівні довести їх якість і перевагу. Ми віримо в те, що наш об’єкт є показовою та символічною інвестицією, бо саме подібні інвестиції потрібні сьогодні Україні. Бонуси від інвестиції подібного типу отримують не лише інвестори, а й уся галузь аграрно-промислового комплексу України. Такий процес сприяє відродженню українського села. Ми прагнемо, щоб інвестиції в цей комплекс стали наочною демонстрацією великого потенціалу аграрної галузі України, показали переваги сучасного та технологічного підходу до ведення діяльності у сільському господарстві».

Компанія MK Group планує розширити територію оброблюваних земель в Україні до 100 000 га і забезпечити всіх членів сільськогосподарського виробництва необхідною кількістю сільськогосподарської техніки та обладнання, і створити стратегічні логістичні центри, у першу чергу елеватори, такі як в Яготині. Крім того, в планах і концентрація зусиль, спрямованих на виробництво кукурудзи в якості сировини, а також будівництво заводів по виробництву крохмалю і спектру продуктів, заснованих на гідролізі крохмалю, такі як мальтозний, фруктозний сироп, етанол, та інше.

У 2012 році MK Group планує здійснити IPO, яке забезпечить повну фінансову підтримку всіх проектів компанії.

Інформація:

MK Group

MK Group (http://www.mkgroup.rs) — холдингова компанія, одна з найуспішніших бізнес-систем в Сербії, що складається з більш ніж 35 споріднених компаній, що працюють в країні і за кордоном. Група має більш ніж 20-річну історію успіху. Холдинг спеціалізується на діяльності в галузях сільського господарства та агропромислового комплексу, туризму, управління нерухомістю, інформаційних технологій, фінансів та ін.

ТОВ «Агро Інвест Україна»

«Агро Інвест Україна» — українська дочірня компанія сербської MK Group, найбільший інвестиційний проект за межами Сербії. Компанія заснована в 2006 року. Один із лідерів сільськогосподарського виробництва в Україні, який складається із чотирьох підрозділів – Яготин, Черкаси, Вінниця, Житомир. В склад холдингу також входить компанія «Агро Логістика Україна», яка управляє елеватором потужністю 113 тисяч тон одночасного зберігання в підрозділі «Яготин». Компанія створила робочі місця для більше ніж 500 працівників по всій Україні. Станом на 2011 рік компанія працює на землях загальною площею біля 40 тисяч га, в планах – розширення до 100 га. Загальні інвестиції за 5 років діяльності склали близько 65 млн. доларів США.

Європейський банк реконструкцій та розвитку

Європейський банк реконструкції та розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на 30 червня 2011 р. Банк узяв зобов’язання щодо надання понад 6,5 млрд. євро (9,3 млрд. дол. США) у рамках 276 проектів. Мета ЄБРР, який належить 61 країні та двом міждержавним організаціям, полягає у підтримці розвитку ринкової економіки та демократії у країнах від Центральної Європи до Центральної Азії. Відвідайте веб-сайт ЄБРР: www.ebrd.com
180 Public Relations and Public Affairs, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!