Енергозбереження у сільському господарстві

10 червня, 2013

«Енергозбереження у сільському господарстві» — семінар із діагностуванням функціональних характеристик японських технологій із захисту навколишнього середовища відбувся 7 червня в Івано-Франківську.

Захід відбувся в межах міжнародного проекту «Збережемо клімат разом» за підтримки Японської Організації розвитку нових енергетичних та промислових технологій, Українсько-Японського Центру. Організатор семінару – Державне агентство екологічних інвестицій України.

Зміна клімату — одна з найбільших проблем, що турбує світ, один із найбільших викликів перед людством. Про це розповів начальник відділу обліку парникових газів Державного агентства екологічних інвестицій Валентин Шліхта.

Що Україна може запропонувати Японії в царині збереження клімату — Валентин Шліхта:

«Безумовно, Японія ─  високотехнологічна країна. Але під час підготовки до даних семінарів, українські та японські експерти досить багато дискутували. І хочу відмітити, що японським спеціалістам є чому повчитися у вітчизняних. Більш того, коли відбулася трагедія у Фокусімі, японська сторона запрошувала нашихфахівців проводити такі семінари в Японії. Так що у нас також є ресурси».

Енергоефективність — це питання номер один сьогодні в енергетиці. У порівнянні з 2005 роком в області промисловість скоротила споживання газу більш ніж у 4 рази. У сільському господарстві заходи ще не набули системного характеру, та успіхи вже є, — каже заступник директора департаменту промисловості та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації Вадим Козленко:

«У Коломийському районі насаджена плантація енергетичної верби. У Тисменецькому районі будується біогазова установка на рослинній сировині потужністю 4 МВт електричної енергії. А також в Калуському районі на базі відходів свинокомплексу споруджується подібна установка потужністю 2 МВт, що дозволить цьому комплексу повністю відмовитися від споживання електричної енергії» .

Докладну програму семінару надруковано на сайті www.save-climate.org.ua

Кучер Юлия
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!