В Києві з початку року затримано майже 116 кг та близько 12 тис. пігулок наркотичних засобів та психотропних речовин

16 вересня, 2013

Таку кількість наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів виявлено співробітниками Київської міжрегіональної митниці Міндоходів при митному контролі посилок, що надходили в Україну каналами поштового зв‘язку та кур‘єрськими службами протягом січня – серпня 2013 року.

Найбільше громадяни пересилали такі психотропні речовини, як сибутрамін (6,3 тис.капсул) та гама-бутиролактон (113,8 кг).

Основними країнами-відправлення залишаються Китай, Польща та Ізраїль, та поодинокі  випадки пересилки наркотичних речовин в Україну зафіксовано і з Іспанії, Італії, Франції, Португалії, Росії, Казахстану, США, Індії, Іраку, Тунісу та Мальти.

Загалом, з початку року столичними працівниками Міндоходів виявлено 72 факти незаконного переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. За ознаками ст. 305 Кримінального кодексу України щодо контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів до Єдиного реєстру досудових розслідувань митницею було направлено 59 повідомлень про кримінальні правопорушення та складено 13 протоколів про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України.

До вирішення питання щодо кримінальної чи адміністративної відповідальності речовини затримано.

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!