Виплата дивідендів

27 вересня, 2013

Головне управління Міндоходів у м. Києві повідомляє, що згідно з внесеними змінами  Законом України від 04.07.2013 №403 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо об’єктів нерухомості" платникам дозволено зменшувати суму авансових внесків з податку на прибуток на суму сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів відповідно до п. 153.3 ст.153 ПКУ (в тому числі за наслідками попередніх звітних (податкових) періодів).

Якщо сума авансових внесків з податку на прибуток, сплачена при виплаті дивідендів відповідно до п. 153.3 ст.153 ПКУ, перевищує суму авансових внесків з податку на прибуток, сума перевищення зараховується у зменшення щомісячних авансових внесків у наступних звітних місяцях до повного її погашення.

Звертаємо Вашу увагу, що ПКУ передбачено визначення суми щомісячних авансових внесків виключно у декларації за попередній звітний рік і не передбачено механізму коригування (зменшення) такої суми протягом року. Враховуючи викладене, у платників є можливість здійснити залік сплачених протягом 2013 року сум авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів у зменшення щомісячних авансових внесків по результатам декларування за звітний 2013 рік.

Таким чином, сплачені протягом 2013 року авансові внески з податку на прибуток при виплаті дивідендів, а також невраховані у зменшення податку суми авансових внесків при виплаті дивідендів за попередній рік зменшують суму податкових зобов’язань платника, що підлягають сплаті, у декларації за 2013 рік.

ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що 30 вересня 2013 рокуостанній день сплати авансових внесків з податку на прибуток за вересень 2013 року, який становить 1/12 від суми податку на прибуток за 2012 рік.

Критерії, за якими визначено коло платників авансових внесків з податку на прибуток, наведено в пункті 57.1 статті 57 Податкового кодексу України.

Авансовий внесок з податку на прибуток починаючи з 01.01.2013 р. щомісяця сплачують суб'єкти господарювання, у яких доходи, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період перевищують 10 млн. грн.

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!