Обсяги транспортування газу на Дніпропетровщині зменшились на 210 мільйонів кубометрів

9 лютого, 2015

За результатами 2014 року ПАТ «Дніпропетровськгаз» протранспортувало 2 мільярди куб. м природного газу, що на 210 мільйонів куб. м (9,2%) менше, ніж у 2013 році. Саме це стало причиною недоотримання ПАТ «Дніпропетровськгаз» запланованої тарифної виручки у сумі майже 65 млн. грн., що негативно впливає на фінансовий стан компанії.

Падіння обсягів транспортування газу в області стосується всіх категорій споживачів. Так, за минулий рік промислові підприємства використали газу на 120 млн. куб. м (10,2%) менше, ніж за 2013 рік, підприємства ТКЕ – на 37,5 млн. куб. м (15,6%), бюджетні установи – на 5,5 млн. куб. м (13,7%), населення – на 46,7 млн. куб. м (5,8%).

На фоні загальної економічної кризи в державі падіння обсягів транспортування газу в області негативно впливає на фінансовий стан компанії.Враховуючи, що основним джерелом фінансування поточної діяльності та реалізації інвестпрограмиє тарифна виручка, під загрозою зриву стоїть виконання держпрограми по встановленню побутових лічильників газу. Цього року лише на встановлення населенню 15 тисяч лічильників компанії знадобиться майже 30 млн. грн.

«Падіння обсягів постачання та транспортування газу, а також зменшення тарифної виручки в умовах економічної кризи в державі, негативно впливають на діяльність компанії, — говорить начальник управління реалізації природного газу Тетяна Соболь. – Ускладнюють становище і здорожчання як мінімум удвічі матеріалів та обладнання, які компанія закуповує для забезпечення поточної діяльності. Все це призвело до значного збільшення витрат компанії, при цьому розміри надходжень, навпаки, скоротилися».

Аби уникнути проблем з утриманням газопроводів у належному стані, виконанням програм з їх модернізації, а найголовніше, із забезпечення безперебійного та безаварійного постачання газу нашим споживачам, необхідно скоригувати тарифи на транспортування та постачання газу у бік збільшення. Тарифи безпосередньо залежать від вартості газу. Однак у минулому році вартість газу зросла більш ніж на 50% для всіх категорій споживачів, а вартість його транспортування збільшилась лише на 17%. Тому врятуватискладну ситуацію зможе лише держава в особі НКРЕКП, прийнявши відповідні рішення у сфері формування тарифів.

Незважаючи на складне фінансове становище, ПАТ «Дніпропетровськгаз» докладає максимум зусиль для виконання зобов’язань перед своїми клієнтами та утримує газотранспортну систему Дніпропетровщини у належному стані.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!