ПАТ «Дніпропетровськгаз» спрямує на виробничу діяльність 98% від тарифної виручки

7 квітня, 2015

НКРЕКП збільшила тарифи на транспортування та постачання природного газу для ПАТ «Дніпропетровськгаз» на 65% і 83% відповідно. Однак цього не достатньо для покриття фактичних витрат компанії.

Майже всі кошти, які надходять до ПАТ «Дніпропетровськгаз» як плата за послуги з транспортування і постачання (тарифна виручка), витрачаються на виробничу діяльність та інвестиції – на це йде 97,6% та 97,9% тарифної виручки відповідно.

Зокрема, ці кошти йдуть на оплату природного газу, пально-мастильних матеріалів і електроенергії за комерційними цінами, на фінансування роботи аварійно-диспетчерської служби, служб, які щоденно контролюють роботу зовнішніх газових мереж, проведення планово-технічне обслуговування, роботи з обліку газу, організацію роботи зі споживачами, договірної роботи тощо.

Тарифний прибуток від транспортування та постачання природного газу у розмірі 2,4% та 2,1% відповідно буде спрямований на ремонтні роботи та модернізацію газових мереж.

«ПАТ «Дніпропетровськгаз» на своєму офіційному сайті оприлюднило структуру тарифів на транспортування та постачання природного газу, — зазначає заступник Голови Правління з фінансово-економічних питань Ганна Улько. — Цим самим компанія забезпечила об’єктивний, прозорий, недискримінаційний доступ до інформації про формування тарифу та використання підприємством тарифної виручки.»

Частина тарифної виручки від транспортування, а саме 6,6%, направляється на інвестиції. Так, інвестпрограмою 2015 року передбачено заміну, реконструкцію та кільцювання газопроводів, капітальний ремонт обладнання на газорозподільчих пунктах та шафових розподільчих пунктах, встановлення систем телеметрії.

Інвестпрограма газопостачального підприємства включає в себе впровадження систем дистанційного зняття показань лічильників, облаштування сервісних центрів для проведення повірки газових лічильників та інші заходи — на це йде 2,8% тарифної виручки.

Не дивлячись на те, що незалежний державний регулятор збільшив розмір тарифів, цього не достатньо, щоб забезпечити ПАТ «Дніпропетровськгаз» відшкодування обґрунтованих витрат, сплату всіх податків, обов`язкових платежів та бюджетних відрахувань згідно з чинним законодавством України та отримання запланованого прибутку в установленому НКРЕКП розмірі. Так, у тарифі на постачання значно зросли витрати на послуги банків, що дорівнює 33,3%. Також тарифи не враховують подорожчання матеріалів і збільшення витрат на енергоресурси.

У нових тарифахНКРЕКП не передбачила збільшення складової на оплату праці.Не дивлячись на ріст інфляції, середньомісячна заробітна плата по ПАТ «Дніпропетровськгаз»залишились на рівні минулого року істановить 3500 гривень. Тоді як середня зарплата по галузі у 2014 році була набагато вищою і становила 4800 грн. Тож при збільшенні тарифу на транспортування на 65%, збільшення фонду оплати праці не відбулось. Така ситуація залишається незмінною протягом кількох років.

Довідка:

ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області і посідає друге місце з транспортування та постачання природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг транспортування природного газу складає 2 мільярди кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%. Клієнтами нашої компанії є 600 тисяч сімей Дніпропетровської області. Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського» та ПАТ «Дніпроазот». ПАТ «Дніпропетровськгаз» — одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!