Компанія «Карлсберг Україна» збільшує використання альтернативних джерел енергії

29 червня, 2016

Дбаючи про екологію, компанія Carlsberg Ukraine вже кілька років поспіль працює над скороченням споживання природних ресурсів на своїх виробничих майданчиках. На даний момент, у зв'язку з різким підвищенням вартості енергоносіїв, використання альтернативних джерел енергії стало просто необхідним ще й з економічної точки зору.

Слід зазначити, що Київський завод Carlsberg Ukraine за останні три роки досягнув високих результатів щодо зниження споживання енергоносіїв, при незмінних умовах виробництва.

Підприємству вдалося істотно скоротити споживання природного газу завдяки альтернативному джерелу енергії — біогазу. Так називають продукт життєдіяльності живих мікроорганізмів, який виробляється при очищенні стічних вод на очисних спорудах перед скиданням в міську каналізацію.

За підсумками 2015 року заміщення природного газу біогазом становить близько 6%. В еквіваленті споживання природного газу це приблизно 215 тис. м3. У 2016 році компанія очікує отримати біогазу не менше 10% від загального споживання теплової енергії. В еквіваленті природного газу це становитиме орієнтовно 360 тис. м3.

Крім того, особлива увага приділяється ефективності вироблення тепла, а саме ефективності переходу палива, в даному випадку — природного газу, в теплову енергію (пар). На даний момент коефіцієнт корисної дії котла становить 97-98%. Такого показника вдалося досягти в результаті проведення реконструкції котла з установкою теплообмінника-утилізатора димових газів. Це дозволило знизити температуру на 55°C, що в свою чергу підвищило ККД котла на 3-4%, які в еквіваленті природного газу дорівнюють 150-180 тис. м3.

Олександр Руднєв, регіональний директор з виробництва Carlsberg Ukraine:

«Наша компанія приділяє багато уваги питанням енергоефективності виробництва. Ми розуміємо, що в нинішніх умовах необхідно адаптуватися, впроваджувати енергозберігаючі технології та робити це негайно. В іншому випадку, собівартість кінцевого продукту виявиться занадто високою, і як результат — знизиться конкурентна спроможність підприємства. Крім того, як і всі компанії Carlsberg Group, ми дбаємо про екологію і працюємо над скороченням до мінімуму негативного впливу на навколишнє середовище».

Noblet Media CIS, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!