На Дніпропетровщині за перше півріччя 2016 року безкоштовно повірено 34,6 тисяч лічильників газу

18 липня, 2016

Загалом за шість місяців було проведено 33,6 тис. безкоштовних планових та 1 тис. позапланових повірок лічильників газу. Справність приладів обліку газу та їх вимірювальні характеристики, відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», необхідно перевіряти, залежно від типу приладу, кожні п'ять чи вісім років. Періодична повірка та технічне обслуговування, пов'язане з такою повіркою, проводиться безкоштовно для споживача. В період відсутності лічильника оплата за газ нараховується за середніми даними обсягів споживання газу за аналогічний період минулого року.

«У своєчасній повірці лічильника зацікавлені і самі споживачі. Адже справний прилад обліку — це персональна гарантія коректного обліку спожитого природного газу та оплата лише за фактично використаний газ», — сказав комерційний директор ПАТ «Дніпропетровськгаз» Віталій Косенко.

При проведенні повірок фахівцями було виявлено 188 втручань у роботу лічильників. Такі дії частіше за все спрямовані на збільшення похибки вимірювання або «змотування» показань відлікового механізму. Однак, порушення у роботі лічильника легко розпізнати. По-перше, за наявністю «характерних» механічних пошкоджень на відліковому механізмі і пломбах. По-друге, виявленням підроблених пломб, якими замінюють оригінальні, встановлені заводом-виробником та органами «Держспоживстандарту».

За виявленими фактами втручання складаються акти, відбувається відключення нелегальних споживачів, з яких стягують заподіяні державі збитки. Розрахунок суми збитків відбувається індивідуально для кожного окремого випадку згідно з Кодексом ГРМ.

«Крім порушення закону та крадіжки газу, порушники наражають себе та оточуючих на смертельну небезпеку, — зауважує Віталій Косенко. — Порушення правил безпеки та самоуправство призводять до незворотних наслідків, жертвами яких стають самі ж домовласники».

ПАТ «Дніпропетровськгаз» звертається до споживачів з проханням повідомляти про факти несанкціонованого відбору природного газу, самовільного втручання у систему газопостачання, а також зловживання службовими обов’язками з боку співробітників підприємства за телефоном: (056) 377-14-58.

Лобач Елена
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!