Унікальна суміш для 3D-друку від «Хенкель» допоможе звести будинки для родин, що втратили житло

21 серпня, 2023

Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» та її бренд Ceresit представили для українського ринку першу унікальну спеціальну суміш для 3D-принтингу у сфері будівництва.

Henkel стала партнером і постачальником унікальних інноваційних матеріалів для благодійної ініціативи «Об’єднані заради допомоги»: проєкт опікується зведенням нового житла для українських родин, що втратили домівки внаслідок повномасштабного вторгнення.

«Ми першими в Україні розробили суміш для 3D-принтингу у сфері будівництва, що стала новим продуктом бренда Ceresit. Саме вона буде використана в межах ініціативи «Об’єднані заради допомоги» — це наш внесок у відбудову й оновлення країни. Для нас це технологічний виклик, і водночас — велика честь долучитися до створення нового майбутнього українських родин. Henkel – компанія-інноватор, ми невпинно впроваджуємо новітні технології для прискорення відновлення нашої країни», — зазначив Василь Дудник, генеральний менеджер «Хенкель Баутехнік (Україна)».

Компанія Henkel надає унікальну суміш для 3D-принтингу будинку за технологією компанії «UTU» в межах благодійної ініціативи «Об’єднані заради допомоги» фонду «Обійми нації» і першою в Україні реалізує використання технологій 3D-принтингу у зведенні індивідуальних будинків.

Першими, хто отримає новий дім, стане родина з Ірпеня. Їхній будинок був повністю зруйнований у перші дні повномасштабного вторгнення.

«Для надання підтримки ми обрали родину, що навіть не мала шансу на отримання відшкодування від держави, оскільки до війни вони фізично не встигли узаконити своє житло. Війна відібрала в родини не лише будинок, але й годувальника, батька і чоловіка, який загинув на фронті»,— повідомили представники фонду «Обійми нації» про старт проєкту та вибір його учасників.

Будівельні роботи над новим будинком заплановані на cepпнь 2023 року.

3D-технологію від Henkel та бренда Ceresit було обрано для амбітних цілей проєкту «Об’єднані заради допомоги» зі зведення будинків з декількох вагомих причин. Головна — це швидкість виконання робіт: лише один місяць від їхнього старту до заселення. Друга перевага — відносно невисока, порівняно з іншими рішеннями, вартість.

З початку війни «Хенкель» підтримувала людей в Україні пожертвуваннями продукції та грошей, а також активно допомагала біженцям на кордоні та людям, які постраждали внаслідок війни.

Загальний обсяг пакету допомоги перевищив 6 млн євро.

20 квітня 2023 року Henkel оголосила про припинення діяльності на російському ринку, підписавши угоду про продаж свого бізнесу, яку було завершено незабаром після цього. Завдяки цій угоді Henkel стала однією з перших міжнародних компаній у своєму конкурентному середовищі, що повністю вийшла з російського ринку.

Через декілька тижнів після початку війни «Хенкель Україна» змогла відновити роботу на двох із чотирьох своїх виробничих майданчиків, щойно це стало можливим з огляду на безпекову ситуацію. Заводи, що працюють у Львівській і Київській областях, динамічно розвиваються завдяки інвестиціям у розширення, модернізацію й упровадження нової продукції, розмір яких за час війни перевищив 1,5  млн євро. Із середини 2023 року компанія відновила роботу та випуск продукції свого заводу на Харківщині, що зазнав значних ушкоджень унаслідок тимчасової окупації.

«Хенкель Україна» й надалі інвестуватиме в бізнес, створюватиме робочі місця, виплачуватиме зарплати й податки в Україні та продовжить виконувати свої зобов'язання перед Україною.

+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!