Українські науковці вперше візьмуть участь у проекті Центру Європейських ядерних досліджень

2 квітня, 2010
Під час брифінгу присвяченого запуску дослідницької програми Великого адронного колайдера у Центрі Європейських ядерних досліджень, віце-прем’єр із гуманітарних питань Володимир Семиноженко повідомив про намір уряду країни розпочати співпрацю із ЦЕРН.

Україна не входить до складу учасників та спостерігачів Центру Європейських ядерних досліджень, попри відчутний внесок українських вчених у роботу організації. Тим не менше, фізики ЦЕРН розпочали роботу над створенням колайдерів нового покоління у співпраці із вченими Інституту прикладної фізики НАНУ. Що важливіше, на протязі року Кабінет Міністрів України планує підписати договір із ЦЕРН щодо проведення спільних дослідницьких проектів у майбутньому.

Зі слів віце-прем’єра, новообраний уряд планує збільшити фінансування приорітетних галузей науки: «Необхідно фінансування науки на рівні принаймні 1,7% ВВП, як це передбачене Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність», а не 0,3%, як протягом останніх років. Наука – це одна з небагатьох сфер людської діяльності, де Україна зберігає стратегічні переваги. Змарнувати їх абсолютно неприпустимо».

Володимир Семиноженко також висловив переконання у необхідності інтеграції України у загальноєвропейський процес розвитку критично важливих напрямків дослідницької діяльності. «Саме розвиток науки в єдиному комплексі з інноваціями, освітою, технологіями мають стати завданням номер один для держави», — зазначив віце-прем’єр із гуманітарних питань.

Джерело: new-ukraine.org.ua
Stretto
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!