Якою бачать українські користувачі свою стартову сторінку

23 червня, 2010
Підбито підсумки опитування* Інтернет-користувачів, що проводилось з 20 по 30 травня 2010 р. на національному інтернет-порталі UKR.NET. Метою опитування було визначення вподобань українських Інтернет-користувачів щодо вибору стартової сторінки. Загальна кількість заповнених анкет складає 14 600.

Стартова сторінка завантажується одразу під час відкриття браузеру. Як правило, нею стає той сайт, яким користуються найчастіше. Це може бути електронна пошта, пошукач, сайт новин, соціальна мережа і т.п. Одначе існує й універсальна стартова сторінка, на якій зібрано всі ці сервіси і яка підходить для вирішення щоденних практичних завдань.

За даними опитування, чверть Інтернет-користувачів хотіли би бачити на своїй стартовій сторінці електронну пошту, 23% — новини, 20% — прогноз погоди, 17% — посилання на улюблені сайти, 7% — вхід до соціальної мережі, 5% — Інтернет-магазини, 3% — інші сервіси.







63% респондентів обрали свою стартову сторінку самостійно, 10% йдуть шляхом, який пропонує їм браузер (в цьому випадку розробники браузерів встановлюють якийсь сайт стартовою за замовчуванням). Ще 10% прислухаються до порад друзів, 5% покладаються на вибір свого системного адміністратора. Практично кожний десятий респондент у якості стартової сторінки використовує пусту — about:blank.





Показово, що частина користувачів не брала участі у виборі своєї стартової сторінки – це було зроблено за них або розробниками браузерів, або кимось іншим.

Враховуючи, що сучасна ділова людина у своїй щоденній роботі користується і електронною поштою, і пошукачем, і сервісом новин, оптимально, якщо його стартова сторінка покриває всі ці потреби. Тому її вибір має відбуватись свідомо.

Нагадаємо, що раніше національний інтернет-портал UKR.NET заявив про свої наміри випередити пошукачі у якості стартової сторінки в Україні. Досягнути цього UKR.NET планує, за рахунок донесення до Інтернет-аудиторії своїх раціональних переваг як стартової сторінки, порівняно з пошукачами. Портал UKR.NET зібрав на одній сторінці сервіси, які більшість українських Інтернет-користувачів використовують щодня: електронна пошта, новини, погода, закладки, пошуковий сервіс „4 в 1”, каталог перевірених Інтернет-магазинів.


22 червня 2010 р.

* Про методику опитування та аудиторію респондентів.

Опитування проводилося на національному інтернет-порталі UKR.NET. Взяти участь мали змогу всі бажаючі, заповнивши анкету, а також повідомивши деякі дані про себе (стать, вік, освіта, рід занять). Усього було заповнено 14 600 анкет.

Основні питання:
• Яку сторінку встановлено у Вас стартовою?
• Що би Ви хотіли бачити на своїй стартовій сторінці?
• Як Ви встановили стартову сторінку?

Для зручності респондентів разом із питаннями було подано варіанти відповідей.

Стать: 60% – чоловіки, 40% — жінки.

Вік:
• 48% — 25-44 роки,
• 23% — 15-24 роки,
• 14% — 45-54 роки,
• 12% — старші за 54 роки,
• 3% — молодші за 15 років.
Освіта:
• 63% — вища,
• 28% — середня спеціальна або неповна вища,
• 9% — середня або незакінчена середня.
Рід занять:
• 30% – офісні співробітники,
• 22% — керівники підприємств/бізнесмени,
• 13% — учні,
• 13 % – робітники,
• 13 % – не працюють,
• 9% — інші.


Національному інтернет-порталу UKR.NET (www.ukr.net) 6 років. На сьогодні він є найпопулярнішим та найбільш упізнаваним порталом серед українських Інтернет-користувачів – його знає кожен другий український користувач Мережі (за даними дослідження InMind).
Денна аудиторія (українських Інтернет-користувачів) UKR.NET переважає аудиторію будь-якого іншого українського Інтернет-порталу практично вдвічі. UKR.NET також є порталом із високим рівнем лояльності – кількість лояльних користувачів UKR.NET у 2,5 рази більша за аудиторію інших українських Інтернет-порталів.


На порталі UKR.NET зібрано оптимальний набір найпопулярніших та найбільш запитуваних багатьма українськими користувачами сервісів: новини, пошта, погода, каталог Інтернет-магазинів, персональний сервіс закладок та ін.
Publicity Creating, OOO РКЦ
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!