За результатами першого півріччя 2023 р. агрохолдингу KSG Agro РА «Експерт-Рейтинг» оновила кредитний рейтинг на рівні uaА+

11 жовтня, 2023

За результатами першого півріччя 2023 р. агрохолдингу KSG Agro рейтингова агенція «Експерт-Рейтинг» оновила кредитний рейтинг за національною шкалою на рівні uaА+ (http://www.expert-rating.com/rus/rating-list_individualnye_reitingi_promyshlennye_kompanii_ksg_agro_s.a._ksg_agro_q2_2023/). Про це повідомила пресслужба агрохолдингу. 

10 жовтня 2023 р. рейтинговий комітет РА «Експерт-Рейтинг», незважаючи на важку ситуацію в українському АПК внаслідок воєнних дій, оновив довгостроковий кредитний рейтинг KSG Agro за національною шкалою на рівні uaА+ (рейтинг за міжнародною шкалою Агентства оновлено на рівні ВВВ). Такий рейтинг свідчить про те, що позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaА характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. В основі рішення про оновлення рейтингу лежить аналіз даних консолідованої звітності KSG Agro за перше півріччя 2023 року. 

Експерти «Експерт-Рейтингу» акцентують, що переважну частку в структурі довгострокових зобов’язань KSG Agro станом на 30.06.2023 року, як і в минулих періодах, посідали довгострокові кредити, обсяг яких в аналізованому періоді зменшився на 9,12% до 25,16 млн. дол. Обсяг отриманих KSG Agro короткострокових кредитів за період з 30.06.2022 по 30.06.2023 року знизився на 29,25% і склав 2,48 млн. дол.

Аналізуючи фінансові показники діяльності агрохолдингу, експерти РА «Експерт-Рейтинг» зазначають: «Дохід від реалізації продукції KSG Agro за перше півріччя 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022 року виріс на 22,98% і склав 7,41 млн. дол. Зростання доходу від реалізації відбулось за рахунок відносно низької бази порівняння в першому півріччі 2022 року (коли обсяги продажів впали через російське вторгнення в Україну). Чистий прибуток KSG Agro за підсумками першого півріччя 2023 року виріс порівняно з першим півріччям 2022 року на 21,21% до $1,04 млн. Таким чином, проаналізувавши консолідовану фінансову звітність KSG Agro за перше півріччя 2023 року, ми відзначаємо збільшення обсягів реалізації продукції та чистого прибутку компанії».

При цьому, на думку аналітиків РА «Експерт-Рейтинг» важливим є те, що з початку російського вторгнення в безпосередній близькості від активів агрохолдингу бойових дій не відбувалося, а свинокомплекс та рослинницькі господарства KSG Agro знаходяться в центрі України, де немає бойових дій. Позитивним фактором названо те, що у першому півріччі 2023 року KSG Agro використовував більше власного зерна для виробництва кормів замість їх закупівлі, що зменшувало його залежність від зовнішніх постачальників кормових компонентів під час війни. 

«Компанія успішно завершила літню збиральну кампанію і керівництво KSG Agro не очікує суттєвих перебоїв в своєму виробничому циклі та суттєвого негативного впливу російського вторгнення на господарську діяльність в найближчому майбутньому», — резюмується в звіті «Експерт-Рейтингу».

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!