«Українські розподільні мережі» ініціювало навчання енергетиків сучасним методам діагностики енергообладнання

28 листопада, 2023

«Українські розподільні мережі» (УРМ) минулого тижня провело навчання сучасним методам діагностики енергообладнання для інженерів державних ОСР.Семінар «Сучасні методи діагностики та випробувань силових кабелів, трансформаторів та акумуляторних батарей»  пройшов на базі АТ «Черкасиобленерго». Вперше за багато років, інженерно-технічний персонал державних операторів системи розподілу (ОСР): ПАТ «Запоріжжяобленерго», ВАТ «Тернопільобленерго», ПАТ «Черкасиобленерго», АТ «Харківобленерго», АТ «Хмельницькобленерго», АТ «Миколаївобленерго» та технічні працівники суміжних галузей, зібрались разом, щоб вдосконалити свої знання та обрати найоптимальніші для застосування в енергетичній галузі технічні рішення в сфері діагностики та випробувань енергообладнання.

Представники світового лідера компанії MeggerGermanyGmbH, Baunach (Німеччина), поділились знаннями та багаторічним досвідом у застосуванні сучасних методів та приладів діагностування, які дозволяють попередити ризик пошкоджень, прискорюють виявлення місць пошкоджень та, в підсумку, впливають на подовження термінів експлуатації енергообладнання та надійності енергопостачання.

Актуальність розвитку навичок та опанування технологій з діагностики полягає у тому, щов умовах високого ступеню зношеності енергетичного обладнання і електромереж в Україні, надважливим завданням для енергетиків є виявлення «вузьких місць» для оперативної локалізації більш масштабних аварій.

«Компанія «УРМ» планує на постійній основі запровадити навчання для енергетиків, адже люди – це капітал компаній, їх освіта – найвигідніша інвестиція. З цією метою ми запросили світового лідера у виробництві випробувального та вимірювального обладнання компанію Megger, щоб її фахівці поділились досвідом з українськими енергетиками,– зазначив в. о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк.– На майбутнє плануємо провести навчання для кабельників на потужностях однієї з компаній, де також використовуватимуться європейське обладнання та сучасні технології навчання».

Семінар проходив протягом двох днів та складався з теоретичної та практичної частини. Спочатку учасники заходу мали можливість прослухати навчальний матеріал щодо основних методів випробувань силових кабелів, застосування неруйнівних методів випробувань ізоляції кабельних ліній, основних методів перевірки та діагностики працездатності акумуляторних батарей та інші питання. Далі енергетики могли побачити наочно, як працює те чи інше обладнання на практиці – на майданчиках ПАТ «Черкасиобленерго», яке вже застосовує новітні діагностувальні технології.

За словами Голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олега Самчука, сучасні прилади з діагностики та новітні методи випробувань енергообладнання важливі для застосування в Україні, адже вони сприяють роботі на упередження складних аварій, а також дають можливість підвищити рівень надійності експлуатації енергетичного обладнання. Керівник також зазначив важливість цієї події в розрізі тісної комунікації між компаніями Операторами системи розподілу для обміну досвідом в налагодженні ефективної організації складних виробничих процесів.

Погодився з ним і керівник прифронтового «Миколаївобленерго». «Ми давно очікували на заходи в такому форматі. Переконаний, що подібний досвід є надзвичайно корисним для технічних працівників ОСР, оскільки вони опанували нові технології, познайомились з новим обладнанням, підвищили кваліфікацію. Такі зустрічі, безперечно, дадуть можливість спільно приймати рішення в поширенні єдиної технічної політики в галузі, виборі найоптимальніших технічних рішень. – підсумував в.о. генерального директора АТ «Миколаївобленерго» Вадим Данилків.

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!