Експерт: Гарантія страхової виплати закладається на етапі оформлення полісу

21 червня, 2011
За словами експерта, для того, щоб правильно отримати компенсацію, у разі настання страхової події, купуючи поліс потрібно об’єктивно та чесно оцінити всі ризики, не намагатися зекономити та спробувати передбачити різні ситуації. «Гарантія виплати компенсації закладається на етапі оформлення страхового полісу, тому чесність перед самим собою є найголовнішою складовою», — підкреслює Р.Бублик.

Крім того, за його словами, подорожуючим та туристам варто звертати увагу, яка сервісна(асистуюча) компанія буде займатися питаннями щодо врегулювання страхових подій. «Великі компанії зі світовим ім’ям не будуть виступати партнерами страхових компаній, які мають сумнівну репутацію. Тому, поцікавитись, хто є партнером страхової компанії у країні подорожування є додатковим заходом безпеки, — зазначає експерт. — Сервісна компанія врегульовує питання на місці, якщо настане страховий випадок, і клієнту навіть не потрібно добиватися й чекати виплат – рахунки сплачує сервісна компанія. А отже її надійність – гарантія безпеки».

Разом із тим, аналітик зауважив, що як вітчизняним турфірмам, так і страховим компаніям бракує кваліфікованих консультантів. «Щоб консультант був обізнаний і в усіх послугах, які надає його туроператор, а заразом й у послугах кількох страхових компаній, адже турист має право обирати, – щось неймовірне», — говорить Р.Бублик. Це, за його словами, є причиною того, що купуючи так звані «стандартні» страхові пакети, туристи часто-густо не знають подробиць страхового полісу. «Тому туристу варто було б й самому трохи подбати про свою безпеку та розібратися в особливостях страхового полісу, який він збирається придбати. Тим більше, що для цього навіть не потрібно залишати домівку чи робоче місце, адже сервіс придбання полісів в режимі он-лайн працює в Україні уже цілий рік», — додає експерт.

При цьому Р.Бублик звернув увагу, що ліцензійними умовами для туроператорів передбачено, що турист сам може оформити страховий поліс і надати його копію. «Якщо поліс уже куплений, нав’язати інший турфірма не має права. Максимум – може порекомендувати укласти додатковий поліс, який би покривав якісь специфічні ризики чи форс-мажорні обставини – наприклад, від зриву поїздки через хворобу або вимушеного дострокового повернення через раптову хворобу близьких родичів чи інших непередбачених чинників, — пояснює він. – А для тих, хто подорожує за кордон досить часто – у бізнес-відрядженнях, відвідує родичів чи для кого туризм – це хобі, оптимальним є оформлення річного полісу».

Крім того, експерт наголошує, що виїжджаючи на відпочинок чи у тривалу подорож, варто потурбуватися і про безпеку майна, яке залишається вдома, – на цей випадок є спеціальні види страхових полісів.
finshop
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!