Рейтингове агентство «IBI-Rating» підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «Банк Русский Стандарт» на рівні uaА- зі зміною прогнозу на

28 березня, 2013

Підтверджений кредитний рейтинг відображає: підтримку з боку власника Банку та очікуване збільшення статутного капіталу; збереження доброї диверсифікації клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками; залежність Банку від коштів власника; збереження низького обсягу операцій у іноземній валюті, що знижує уразливість Банку до валютного ризику; збалансованість активів та пасивів за строками до погашення; роботу Банку у ризикованому сегменті (споживче кредитування) в умовах погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни; інформаційну відкритість та прозорість.

На зміну прогнозу рейтингу вплинуло поліпшення більшості показників діяльності Банку та посилення його позиції на ринку.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: збільшення статутного капіталу, підвищення показників ефективності діяльності. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: зменшення фінансової підтримки з боку власника; погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; погіршення якості активів, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни в цілому.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «Банк Русский Стандарт», в тому числі: річна фінансова звітність за 2010‑2012 рр., планові показники діяльності на 2013 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ:

ПАТ «Банк Русский Стандарт» (Україна) заснований в 2006 році і спеціалізується на роздрібному кредитуванні. Банк є частиною Групи компаній «Русский Стандарт», що займає провідні позиції на ринку Росії в наданні фінансових послуг, а також у створенні і розвитку торгових марок категорії «преміум».

Єдиним акціонером ПАТ «Банк Русский Стандарт» в Україні є ЗАТ «Банк Русский Стандарт» (Москва) — лідер ринку споживчого кредитування в Росії.

ПАТ «Банк Русский Стандарт»має представництва у всіх регіонах України. Банк співпрацює практично з усіма великими торговельними мережами України, серед яких «Фокстрот», Comfy, «Технополіс», «Ельдорадо», «Вікотек», «Алло», «Мобілочка», «Нова Лінія»,  та інші. Клієнтська база налічує близько 700 тисяч діючих роздрібних клієнтів.

ПАТ «Банк Русский Стандарт»має високий рейтинг надійності банківських вкладів на рівні 5, присвоєний уповноваженим національним рейтинговим агентством «IBI-Rating». Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У 2012 році кредитний портфель ПАТ «Банк Русский Стандарт» виріс більше ніж у 2 рази, активи — у 1,9 разів. Станом на 01.01.2013 року фінансові показники діяльності банку становлять: кредитний портфель — 2,4 млрд.грн., активи — 2,7 млрд.грн., статутний капітал — 183 млн.грн.

"Банк Русский Стандарт", ПАО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!