Скупий платить двічі

6 серпня, 2013

Махінація із векселями обійшлась мешканцю Голосіївського району у 1, 7 мільйона гривень.

У своїй декларації про майновий стан та доходи, фізичної особи «махінатор» відобразив дохід у сумі 8 мільйонів гривень від продажу акцій без грошової сплати та витрати, у вигляді векселя, на придбання інвестиційного активу на цю ж суму із терміном погашення до 2021 року.  Що в результаті вивело його на нульовий дохід. Не даремно кажуть у народі: «жадібність спокою – запеклий ворог».

Відверто кажучи, чоловік обрав досить «банальний» шлях для «легалізації» своїх мільйонних, умовно кажучи доходів, без сплати податків. Адже практика свідчить наступне – рано чи пізно усе таємне стає очевидним, а спеціалісти Міндоходів вже більше десятка років розплутують аналогічні «клубки», які створюють подібні «винахідники», при цьому демонструють високий рівень професіоналізму.

В ході перевірки «паперовий — мільйонер» не надав жодних документів, які б підтвердили погашення боргу і здійснення платежів за простим векселем. За виявленням усіх цих порушень фізособі донараховано податку з доходів фізичних осіб за 2012 рік близько 1 мільйона 360 тисяч гривень і штрафних санкцій у розмірі 25% від суми заниженого податку. Одним словом, оборудка відчайдухи коштуватиме йому 1 мільйон 700 тисяч справжніх гривень.

До того ж, 17 липня 2013 року у відношенні громадянина було відкрито кримінальне провадження згідно з ч.1 ст.212 Кримінального кодексу України.

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!