Прихований іноземний дохід та несплачений податок у сумі 1 мільйон гривень обернувся для киянина кримінальною справою

16 серпня, 2013

У столиці під час камеральної перевірки співробітники ГУ Міндоходів у м. Києві встановили факт ухилення від сплати податків. Як стало відомо, громадянин України здійснив продаж своїх корпоративних прав іноземній компанії майже на 6 мільйонів гривень та вирішив будь-що уникнути оподаткування.

При заповненні податкової декларації про майновий стан та доходи він суттєво завищив свої витрати, що призвело до заниження суми податку. Задоволений своєю кмітливістю громадянин не врахував, що згідно з Податковим кодексом України, у разі отримання фізичною особою резидентом доходу з джерелом виплати за межами України, зокрема доходу від відчуження інвестиційних активів, у тому числі корпоративних прав, сума таких доходів має бути включена до загального річного оподатковуваного доходу платника податку та оподатковується за ставками 15(17)%. Тобто у випадку отримання іноземного доходу, оподаткуванню підлягає вся сума доходу. Отже, українцю все ж таки доведеться поповнити бюджет на 1 млн. грн.

Окрім того „творчий підхід” до заповнення декларації обернувся громадянину відкритим кримінальним провадженням за ч.1 ст. 212 Кримінального Кодексу України. 

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!