Нові форми звітності для постійних представництв нерезидентів

29 серпня, 2013

Головне управління Міндоходів у м. Києві доводить до відома, що 06.08.2013 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 25.06.2013 №610 «Про затвердження форм та Порядку розрахунку податкових зобов'язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво», яким затверджено:

— Порядок розрахунку податкових зобов'язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво;

— форму Розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення відокремленого балансу фінансово-господарської діяльності;

— форму Розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток постійного представництва нерезидента, що здійснюється органом державної податкової служби.

Зазначений Порядок застосовується постійними представництвами, визначення яких наведено у пп.14.1.193 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України і які є платниками податку на прибуток відповідно до розділу III цього Кодексу.

Відповідно до пп.14.1.193 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України постійне представництво — постійне місце діяльності, через яке повністю або частково проводиться господарська діяльність нерезидента в Україні, зокрема: місце управління; філія; офіс; фабрика; майстерня; установка або споруда для розвідки природних ресурсів; шахта, нафтова/газова свердловина, кар'єр чи будь-яке інше місце видобутку природних ресурсів; склад або приміщення, що використовується для доставки товарів.

Нові форми звітності та порядок заповнення розміщено на суб-сайті ГУ Міндоходів у м. Києві (www.kyiv.minrd.gov.ua) у рубриках «Електронні форми документів» та «Податки. Збори. Платежі».

Нагадуємо, що постійні представництва нерезидентів подають звітність з податку на прибуток за наслідками податкового року протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем року, тобто один раз за рік (пункт 57.1 статті 57 ПКУ).

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!