Нові запити від споживачів: як розвиватися рітейлу для підвищення лояльності

3 квітня, 2019

Як сьогодні можна описати словосполучення “комфорт покупки”? Якщо раніше, для успішних продажів, достатньо було розмістити магазин у людному місці, демпінгувати на ринку, мати якісний товар, то з часом запити змінюються. Варто враховувати і кількість пропозицій, яка ледь не щоденно зростає. Комфорт покупки передбачає додаткові цінності, які сприяють зростанню довіри з боку споживачів. Наразі вибудовується чотири нових вектори, від яких залежатиме розвиток брендів та їх попит.

Емоційний продукт

Бренди наповнюють свою продукцію емоційною складовою, вкладаючи в неї сприятливий зміст. Задаючи уособлення товару, для покупця він стає асоціативним з правильністю вибору. Хоча іноді застосовується прийом від зворотного, коли використовується дратівливий характер, який також грає на запам`ятовуваність.  

Зручний функціонал

Сьогодні це норма. Зручність покупки вже давно передбачає широку пропозицію, якість обслуговування та товару, облаштування офлайнових магазинів та навігацію онлайнових. Проте з розвитком технологій ростуть і вимоги споживачів. Наприклад, оплата за допомогою інноваційних додатків, пошук продукту через індивідуально задані параметри, особливості доставки замовлення.

Соціальна складова

Інструмент, за допомогою якого, компанії можуть впливати на життя людей. Наприклад, корпоративна соціальна відповідальність, відкрита можливість працевлаштування, спеціальні програми, які дозволяють подорожувати або навчатися.

Трансформація звичного сприйняття споживачів

Головна складова такої тенденції — єдина екосистема процесів, в якій змінюється традиційний підхід. Наприклад, коворкінги внесли нове поняття форми праці. Технологічні компанії, створюючи девайси, формують необхідність у нових робочих інструментах, провайдери електронного документообігу змінюють звичні бізнес-процеси.

Безсумнівно компанії мають неабиякий вплив на покупця, проте лояльність до їх продукції формується ззовні. Враження від бренду створюється шляхом досвіду — вже здійсненної покупки, і саме в це необхідно інвестувати бізнесу.

 
Yulia Zakharova
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!