Чи є наша аргументована юридична позиція по о.Зміїний? Україна

8 лютого, 2009
Щоб виробити правову позицію по встановленню морських границь, бажано ознайомитися з таким нормативним актом як Конвенція Організації Об'єднаних Націй по морському праву {Конвенція ратифікована Законом N 728- XІ від 03.06.99}на сайті ВР України.

І ще одна думка про політика правового нігілізму: якщо в рішенні міжнародного суду Зміїний визнають островом де-юре, але при встановленні морських границь де-факто будуть уважати скелею, то таке ігнорування фактів може привести до перегляду границь багатьох острівних держав (прецедент).

У Конвенції по морському праву 1982 року я не знайшов пункту про ігнорування статусу острова залежно від його величини.Острів — він острів, як держава — воно має статус держави незалежно від його величини.

А якщо на об'єкті є нерухомість (притому не одинична),інфраструктура, практично цілорічно проживають люди, є організації і населений пункт — те яка ж це скеля, якщо це острів, незалежно від його розмірів? У Європі є країни, меншого розміру, чим деякі міста, але від цього вони не перестають бути країнами і бути рівними суб'єктами міжнародного права...

Якщо Зміїний- Острів, то й 12- мильну ширину територіального моря (ст.3 Конвенції), і 200- мильну ширину економічної зони (ст.57 Конвенції)можна відраховувати від лінії найбільшого відливу уздовж берега на о.Зміїний.У Конвенції, до речі, багато варіантів відліку території на користь України.

konsyltacii.com/ukr/service.php
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!