ПАТ «Дніпропетровськгаз» попереджає: експлуатація бездимохідних газових водонагрівачів смертельно небезпечна

30 січня, 2015

З метою економії коштів деякі мешканці самовільно встановлюють бездимохідні газові водонагрівачі з відводом продуктів згоряння в приміщення, котрі з 2010 року заборонені для експлуатації в Україні. Використання цього обладнання призводить до перевищення вмісту оксиду вуглецю у закритих приміщеннях і як наслідок – отруєння чадним газом.

У житловому будинку по вул. Погребняка міста Дніпропетровська 24 січня смертельно отруїлися чадним газом 2 мешканця. Це сталося через самовільний монтаж газового проточного водонагрівача з відводом продуктів згорання у приміщення кухні, що є грубим порушенням чинного законодавства.

Господарі будинку використовували у побуті газовий побутовий водонагрівач закордонного виробництва (Китай) марки «DION JSD05-WF». Експлуатація таких газових водонагрівачів призупинена Постановою Головного санітарного лікаря України від 06.04.2010р. №12.

«Встановлення газових водонагрівачів потребує додаткових грошових витрат на будівництво димового каналу, виконання проектних та монтажних робіт. На жаль, щоб зекономити люди, нехтуючи правилами безпеки, купують бездимохідні газові водонагрівачі, виробництво, продаж та використання яких заборонено в Україні», — коментує начальник виробничо-технічного відділу ПАТ «Дніпропетровськгаз» Сергій Круковець.

Як показує статистика, основною причиною нещасних випадків є ігнорування правил безпеки. Адже якби господарі будинку звернулись для виконання монтажу і підключення газового обладнання до спеціалізованої організації, які мають діючі дозволи та ліцензії на виконання робіт на об’єктах підвищеної небезпеки, нещасного випадку не сталось. Підбір газового обладнання для встановлення чи заміни в кожному окремому випадку проводиться згідно з проектами і технічними розрахунками, виконаними спеціалізованими проектними організаціями.

ПАТ «Дніпропетровськгаз» вживає всі заходи щодо недопущення експлуатації бездимохідних газових водонагрівачів. При виявленні таких фактів наша компанія буде вимушена припинити газопостачання таких приладів та виконати їх демонтаж.

За даними Держгірпромнагляду вже з початку цього року під час використання газу в побуті сталось 6 нещасних випадків, де постраждало 15 осіб, з них смертельно – 6.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!