На Львівщині виявлено майже 8 тис порушень при використанні газових приладів

3 березня, 2015

Натомість у 2014 році працівники ПАТ «Львівгаз» зафіксували майже 8 тисяч таких порушень. Найбільше випадків несанкціонованого встановлення стосується опалювальних приладів – конвекторів, котлів та газових колонок

Щоб встановити, замінити або перемістити газові прилади у помешкані, яке вже газифіковане, споживачу необхідно звернутися у газове господартво для отримання технічних умов та виконання відповідних робіт. Така процедура передбачена «Правилами безпеки систем газопостачання України». В середньому усі ці роботи обійдуться в 2,5 тис. грн., залежно від об’єкту та обсягів їх виконання. Однак, намагаючись зекономити, люди часто вдаються до самовільного встановлення газових приладів чим наражають на серйозну небезпеку себе та оточуючих.

Так восени у селі Задвір’я Буського району в одному з приватних домоволодінь через самовільне підключення газової плити,  стався вибух у приміщені літньої кухні. Внаслідок аварії, до 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова було госпіталізовано чоловіка 1979 року з різними ступенями термільних опіків по тілу. Окрім того, значної руйнації було завдано самій будівлі, зокрема, вибухова хвиля зруйнувала вікна у двох кімнатах, ванну кімнату, стелю та дах.

Для розслідування причин аварії було створено спеціальну комісію,  до складу якої увійшли  представники Державної інспекції нагляду у газовому господарстві і хімічній промисловості, ДП «Західно-експертного центру», ПАТ «Львівгаз» та органу місцевого самоврядування Буського району, які встановили технічні та організаційні причини аварії.

«За свідченнями самого потерпілого, щоб приготувати обід чоловік вирішив самостійно підключити шланг газової плити. Після чого він пішов відпочивати, залишивши прилади без нагляду. Однак при підключенні шлаг газової плити був приєднаний не щільно. Це призвело до утворення в приміщенні газоповітряної суміші вибухової концентрації. У цьому ж приміщенні працював холодильник, який і став джерелом вибуху» — розповів головний інженер ПАТ «Львівгаз» Дмитро Сдобнов.

Аби попередити виникнення аварійних ситуацій та нещасних випадків через самовільне встановлення газових приладів, відповідно до «Правил безпеки систем газопостачання України», при виявленні таких порушень фахівці газового господарства змушені припиняти подачу блакитного палива на самовільно встановлені газвові прилади.

Горак Оксана Ігорівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!