Агрохолдинг KSG Agro розпочав збиральну кампанію соняшника на площі майже 7,4 тис. га

22 вересня, 2023

Господарства, що входять до складу агрохолдингу KSG Agro, розпочали збиральну кампанію соняшника на площі майже 7,4 тис. га. Про це повідомила пресслужба компанії із посиланням на керівника рослинницького дивізіону агрохолдингу Дмитра Ємельченка.

Господарства, що входять до складу агрохолдингу KSG Agro, розпочали збиральну кампанію соняшника на площі 7 тис. 360 га. На даний момент врожай зібрано на площі 2, 4 тис. га. При цьому намолочено 6 тис. т соняшникового насіння.

«За результатами збирання трохи більш ніж 32% посівних площ врожайність соняшника склала 25 ц\га. Це гарний результат, адже за попередніми розрахунками, ми прогнозували 23 ц\га. Такому результату сприяли, як висока якість насіннєвого фонду (ми використовували насіння виробництва лідерів в даній сфері — Limagrain, Syngenta та Lidea), так і сприятливі погодні умови, що характеризувалися достатнім рівнем опадів у травні та червні, — розповідає Дмитро Ємельченко. – Цьогорічна збиральна кампанія буде розтягнута в часі, оскільки на площі майже в 1,5 тис. га ми використовували насіння з пізнім строком. Плануємо, що вона повністю завершиться 15-20 жовтня цього року».

В ході збиральної кампанії використовуються 12 комбайнів ClaasLexionта 35 вантажних автівок. Продукція відвантажується на елеватори, переробний завод та на власні складські приміщення агрохолдингу.

Паралельно з збиральною кампанією соняшника господарства холдингу здійснюють посів озимої пшениці. На даний момент з 4 тис. га засіяно 1,5 тис. га. Посівна кампанія тимчасово призупинена в зв’язку з сухістю грунту в очікуванні подальших опадів.

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!