Якість природного газу, який транспортує та постачає ПАТ «Дніпропетровськгаз», відповідає вимогам ГОСТу

7 травня, 2015

В Україні якість природного газу визначається вимогами, які встановлені державним стандартом. Калорійність газу, що постачається споживачам Дніпропетровщини, відповідає всім вимогам ГОСТу.

Якість блакитного палива, яке постачається споживачам, регламентується ГОСТом 5542-87 «Гази горючі природні для промислового та комунально-побутового призначення» (далі–ГОСТ). Документом передбачено, що калорійність газу (тобто його теплотворна здатність) повинна бути не менше 7 600 ккал/м3. Споживачам Дніпропетровської області (крім м. Дніпропетровська та м. Кривого Рогу) постачання природного газу здійснюється від 76 газорозподільних станцій.

Визначення фізико-хімічних показників газу проводять представники газовидобувних та газотранспортних підприємств (УМГ «Харківтрансгаз», ПАТ «Укргазгазвидобування» та ПАТ «Укрнафта»), відповідно до технічної угоди про умови приймання-передачі природного газу, яка укладена між ПАТ «Дніпропетровськгаз» та цими підприємствами. Місця відбору проб та періодичність визначення фізико-хімічних показників газу узгоджуються між газовидобувними і газотранспортними підприємствами та нашим підприємством окремим протоколом. Представники газовидобувних та газотранспортних підприємств щомісяця в електронному вигляді надають ПАТ «Дніпропетровськгаз» паспорт-сертифікат якості газу за всіма погодженими місцями відбору проб.

Крім того, представниками хімічної лабораторії нашого підприємства здійснюється регулярний контроль фізико-хімічних показників газу згідно з затвердженим графіком на газорегуляторних пунктах (ГРП) та газорозподільчих станціях (ГРС). Аналізи проводяться в хімічній лабораторії ПАТ «Дніпропетровськгаз», оформляються у вигляді сертифікату якості газу за підписом начальника лабораторії та зберігаються протягом 3-х років. Результати проведених аналізів не мають розбіжностей з даними сертифікатів якості газу газовидобувних та газотранспортних підприємств.

Приймання природного газу ПАТ «Дніпропетровськгаз» здійснює з магістральних газопроводів через ГРС, які належать газотранспортним та газовидобувним підприємствам. Наша компанія не впливає на якість природного газу, а лише здійснює контроль за його якістю, так як не має пунктів підготування природного газу.

Cпоживачі можуть ознайомитися із копіями протоколів якості газу, які розміщені у відкритому доступі на дошках оголошень у кожному з управлінь з експлуатації газового господарства ПАТ «Дніпропетровськгаз». Також, ця інформація щомісяця друкується в обласній газеті «Зоря». Копії протоколів якості газу публікуються на офіційному сайті компанії www.dp.104.ua.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!