Київстар включив 4G-зв’язок на частотах 900 МГц у 75 населених пунктах Київської області

22 вересня, 2020

Завдяки будівництву мережі 4G, можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету отримали ще 14 тисяч мешканців невеликих населених пунктів

Київстар продовжує розвиток зв’язку 4G у невеликих населених пунктах.  Так, відсьогодні послуга швидкісного мобільного інтернету доступна мешканцям сіл Поліського, Макарівського, Іванківського та Білоцерківського районах Київщини. Зокрема, це Розаліївка, Радинка, Страхолісся, Ніжиловичі, Луговики, Варівськ, та інші. Таким чином, ще 14 тисяч людей, що проживають на території цих населених пунктів,  зможуть користуватись швидкісним мобільним інтернетом. Щоб збільшити територію 4G-мережі у цих районах, Київстар включив 12 додаткових базових станцій на частотах GSM-900.

Швидкісний мобільний інтернет дає нові переваги для приватного бізнесу, освіти, дистанційних  медичних консультацій, доступу до адміністративних послуг, тощо. Адже послуга працює не тільки в приміщеннях, але й на відкритій місцевості, і щоб скористатись мобільною передачею даних не потрібно тягнути дроти в кожен сільський будинок, амбулаторію, або школу – достатньо мати смартфон, який підтримує технологію LTE/4G.

Мобільні оператори України прискорили розвиток мереж 4G у віддалених населених пунктах завдяки використанню частот діапазону 900 МГц. З цією метою у  липні 2020 оператори розпочали обмін частотами (рефармінг).  Рефармінг радіочастот відбувся завдяки конструктивній позиції компанії Київстар, яка добровільно відмовилась від частини свого діапазону. Це дало можливість телеком регулятору перерозподілити додатковий спектр між іншими мобільними операторами, щоб вони отримали суцільні смуги радіочастот для розвитку 4G/LTE по всій Україні.

Київстар продовжує збільшувати 4G покриття також в інших діапазонах – 1800 МГц і 2600 МГц. Від  початку 2020 року оператор підключив до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE майже 6 тисяч населених пунктів.  За час розвитку в Україні технології  LTE Київстар підключив до швидкісного мобільного інтернету 15 тисячах населених пунктів.

У планах компанії  за два роки  надавати можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету для 90% населення України.

Довідка про Київстар:

Київстар– найбільший український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі 4G для 25,4 млн абонентів. Акціонери Київстар– міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар понад20 років працює в Україні і є компанією номер 1, найдорожчим брендом, найкращим роботодавцем і найбільшим платником податків до бюджету на телеком ринку.

Додаткова інформація: [email protected], www.kyivstar.ua.

Леся Лисун
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!