KSG Agro розвиває свинокомплекс в Херсонській області

31 жовтня, 2023

Агрохолдинг KSG Agro на партнерських засадах розвиває  свинокомплекс на Херсонщині. Про це повідомила пресслужба компанії.

Агрохолдинг KSG Agro розвиває партнерську програму з одним із свинокомплексів в Бериславському районі Херсонської області.

«В регіонах, які зруйновані війною, місцеві виробництва не можуть більше задовільнити потреби людей у м'ясній продукції, тій же свинині. Тому ми вбачаємо свою соціальну відповідальність у тому, щоб розвивати свинарський бізнес задля продуктової безпеки прифронтових територій, — коментує голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов. — З цією метою на Херсонщині ми від постачання свинини перейшли до інвестицій, безпосереднього відродження виробничих потужностей. Зокрема, йдеться про свинарський комплекс в Бериславському районі, де ми вже збільшили поголів'я з 500 до понад 21 тис. голів».

На свинофермі у Херсонській області вже отримано 32,2 тис. голів приплоду, 13,03 тис. голів з них продано на відгодівельні майданчики країни.

«На свинофермі, яку ми розвиваємо на деокупованій частині Херсонщини, окупанти не встигли заподіяти серйозних ушкоджень фермі, проте довелося відновити декілька корпусів. Крім того, там було відсутнє енерго- та водопостачання, не було необхідного сучасного обладнання, не вистачало співробітників, — розповідає головний технолог KSG Agro Віктор Нечмілов. — З метою мінімізації впливу реалій воєнного часу на бізнес ми придбали п’ять дизель-генераторів. Тож майданчик на Херсонщині спочатку працював на генераторах. На щастя, сонячні панелі там були неушкодженими, і певний час вони допомагали в ясні дні. Згодом ми поновили електроенергію та водопостачання, причому не лише на свинофермі, а й у селищі, де вона знаходиться. Нами встановлено сучасне імпортне обладнання автогодування та інша необхідна техніка. Кадровий дефіцит спочатку перекривали нашими співробітниками з свинокомплексу на Дніпропетровщині, понад 100 осіб працювали вахтовим методом, а зараз повністю скомплектували колектив з місцевих спеціалістів».

За словами Віктора Нечмілова, свиноферма знаходиться в зоні ризику ворожих атак, лінія фронту проходить в 20 км від нього, тож тут обладнано бомбосховище. Інколи відвідувати бомбосховище через обстріли працівникам доводиться 2-3 рази на день.

Всі співробітники свинокомплексу забезпечені двома комплектами спецодягу та взуття, засобами біологічного захисту, безкоштовним харчуванням тричі на день, можуть проживати у гуртожитку, а також користуються безкоштовним інтернетом, як на виробництві, так і вдома.

Працівникам підприємства, які працюють під постійними атаками окупантів, особисто подякував голова Херсонської ОДА Олександр Прокудін. В ході візиту на свиноферму він вручив почесні грамоти співробітникам.

В найближчих планах  розвитку свинокомплексу на Херсонщині, — збільшення маточного поголів‘я до кінця 2023 р.

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!