Хто перевіряє димоходи та вентканали

10 лютого, 2021

Періодична перевірка димоходів і вентиляційних каналів потрібна аби несправний димар не став причиною отруєння родини чадним газом. Згідно Правил безпеки систем газопостачання, безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів будинку забезпечує його власник/балансоутримувач.

 Для перевірки, прочищення, ремонту димоходів власник будинку самостійно обирає виконавця робіт – спеціалізовану організацію. Обрана спеціалізована організація повинна мати дозвіл на виконання робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Представники спеціалізованих організацій (так звані пічники) не є працівниками АТ «Харківгаз» та не мають права самостійно відключати подачу природного газу в будинок споживача.

При несправності та непридатності до подальшої експлуатації димових і вентиляційних каналів, представник спеціалізованої організації зобов’язаний скласти акт перевірки технічного стану димових та вентиляційних каналів, попередити про небезпеку власника/балансоутримувача житла, направити акт перевірки в газову компанію.

Оператор ГРМ припиняє подачу газу у житло. Власник/балансоутримувач, за допомогою спеціалізованої організації, проводить необхідний ремонт, прочищення, обслуговування димоходу/вентканалу.

При несправному димоході/вентканалі, відсутності тяги в них, в приміщенні накопичується чадний газ.

●        При концентрації чадного газу в приміщенні 0,1% — через годину людина починає відчувати головний біль, запаморочення, втрачає свідомість.

●          При концентрації 0,5% — смертельне отруєння людини може статись за 20-30 хвилин.

●          При концентрації чадного газу 1% — після декількох вдихів людина втрачає свідомість, через 1-2 хвилини людина отримує сильне або смертельне отруєння.

Ирина Грабо
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!